Connect with us

technokrata

Nagy leépítés az AT&T-nél – a vállalat helyzetét tovább rontja az amerikai távközlés szabályoz

Dotkom

Nagy leépítés az AT&T-nél – a vállalat helyzetét tovább rontja az amerikai távközlés szabályoz

Az Egyesült Államok távközlési felügyeleti szerve által indítványozott szabályozásmódosításnak köszönhetően visszalépés következik be az amerikai piaci versenyben, amely tovább nehezíti az AT&T és társai helyzetét.

Az AT&T az újesztendő első félévében több ezres nagyságrendű leépítést hajt végre, melynek következtében az időszak alatt 3.500 alkalmazottjától kíván megválni. A vállalat 2002. évi negyedik negyedévi eredmény-elszámolását közel 1,5 milliárd dolláros rendkívüli kiadás is módosítja, melyből 240 millió dollárnyi – azaz részvényenként 20 cent – az utolsó terminusban tervbe vett létszámcsökkentéssel kapcsolatos. A munkahelyek főként az üzleti szolgáltatások részlegnél szűnnek meg, de számos vezető is az utcára kerül. Mindez a vállalat egészét tekintve öt százalékos leépítésnek felel meg. Az AT&T tavaly decemberben már beszámolt leépítési terveiről – ám számok nélkül. Az eredményterhelő nagy összegű leírás – 1,1 milliárd dollár, azaz részvényenként 1,4 dollár – másik jelentős része a vállalat latin-amerikai beruházásaival kapcsolatos.

Az AT&T jelenleg igen komoly problémákkal küzd, ugyanis az Egyesült Államok távközlési felügyeleti szerve által indítványozott szabályozásmódosítások minden bizonnyal rontják a helyzetét a távolsági piacon folyó versenyben. A Federal Communications Commission (FCC) ugyanis a jövőben nem szándékozik kötelezővé tenni a helyi hálózatok alacsony áron történő bérbe adását a rivális társaságok részére. Ez a regionális távközlési társaságok (RBO-k) számára – mint például a Verizon, a Bellsouth, az SBC, vagy a Qwest – örömhír, viszont az olyan cégeknek, mint a WorldCom vagy az AT&T, nagyon is kedvezőtlen.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák