Connect with us

technokrata

Fuzionál a fotó- és digitális technika két óriása

Dotkom

Fuzionál a fotó- és digitális technika két óriása

Fúziós megállapodást kötött a Konica és a Minolta.

A fotóipar két japán óriásvállalata, a Konica és a Minolta fúziós megállapodást kötött, melynek eredményeként ez év augusztusában holdingtársaságot hoznak létre Konica Minolta Holding Inc. néven. Az ügylet részvénycserével jön létre – a pontos arány január közepén derül ki – úgy, hogy a Konica részvényei élnek majd tovább.

A harmadik legnagyobb fotófilm-gyártó Konica és az egylencsés fényképezőgépek piacvezetőjeként ismert Minolta a jövőben főként irodagépek fejlesztésére koncentrál. A tervek szerint együttes árbevételük meghaladhatja majd az évi 8,4 milliárd dollárt. Mindez azonban csupán harmada Japán legnagyobb irodai berendezéseket gyártó vállalatának, a Canon árbevételének, és mindössze kétharmada a második helyezet Ricoh eredményének.

Természetesen az egyesülések mindig létszámcsökkentéssel járnak, így a két vállalat 38.500 foglalkoztatottjának közel 10 százaléka, azaz körülbelül négyezer alkalmazott kerül elbocsátásra 2005-ig bezárólag.

Az elemzők lanyha fogadtatásban részesítették a bejelentést. Ez igen jól tükrözi a Minolta veszteségei miatt fellépő kétségeket, amelyek megterhelhetik a jelenleg jó eredményeket produkáló Konicát. Sokan úgy vélik, hogy a fúzió nem jár majd komoly együttműködési hatásokkal.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle