Connect with us

Hirdetés

technokrata

2003: idén notebook túltermelés lesz?

Dotkom

2003: idén notebook túltermelés lesz?

A tajvani illetőségű Market Intelligence Center (MIC) jelentése szerint a 2003-as évben már nagyobb lesz a noteszgép gyártókapacitás, mint amennyit a piac igényelne.

Az MIC úgy véli, hogy a tajvani termelés nagyobb mértékben emelkedik idén, mint arra szükség lenne. A tavalyi jó év után a gyártók egyre több noteszgépet terveznek készíteni, ez azonban túltermeléshez fog vezetni – áll a MIC előrejelzésében. Havonta ugyanis átlagosan kicsivel több mint 7 millió notebookot képesek gyártani, ami idén 80 millió mobil számítógépet jelent. Ez drámai növekedés ahhoz képest, hogy a 2003-as év folyamán felmerülő igényeket hozzávetőleg 35 millió noteszgépre becsülik.

Még ez a 35 milliós szám is nagy növekedést tételez fel, ha hozzátesszük, hogy 2002-ben 29,3 millió notebookot értékesítettek a forgalmazók – a 17-18 százalék körüli emelkedés kicsit merésznek tűnik. Igaz, a teljes képhez az is hozzátartozik, hogy a 80 milliós noteszgép-termelés a gyártók kapacitásának teljes kihasználtsága esetén értendő, ami csak egy elméleti érték (ráadásul ez átszervezhető például PDA-k, szerverek és egyéb termékek előállítására is), ugyanakkor figyelmeztető jel a várható igényekhez mérve.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés