Connect with us

technokrata

A Network Associates laboratóriuma jelentést publikált a Microsoft EFS file-rendszeréről

Dotkom

A Network Associates laboratóriuma jelentést publikált a Microsoft EFS file-rendszeréről

A Network Associates kutatólaboratóriuma megvizsgálta és elemezte a Microsoft Windows EFS architektúráját és annak biztonsági jellemzőit.

A Network Associates Laboratórium publikálta a Microsoft Windows kódolt file-rendszerének (EFS) szerkezetéről, használatáról és biztonsági jellemzőiről készített vizsgálatának eredményét. Az EFS nyílt file-titkosítási rendszer, amely a Windows XP Professional és a .NET Server 2003 platformok részét képezi. A kutatók a Microsoft Corporationnel fennálló szerződés keretén belül végezték el a vizsgálatot, kiértékelve az EFS technológia architektúráját és felmérve annak biztonsági jellemzőit.

Az EFS vizsgálat eredményeinek publikálása része a laboratórium interdiszciplináris megközelítésének, amely a szoftvergyártók, kormányhivatalok és a végfelhasználók részére hozzáférhetővé teszi a legfejlettebb biztonsági kutatások és technológiai fejlesztések eredményét. A több mint tizenöt éve kutatásokat végző laboratórium hatalmas tudományos és technikai tudásanyagot halmozott fel, amely segítette a múltbeli és jelenleg is folyó biztonsági fejlesztéseket, illetve a jövőbeni kutatások alapjául szolgálhat.

„A kutatás, amelyet a Network Associates laboratórium végzett, tovább emeli a lécet a termékbiztonsági vizsgálatok területén, és értékes információkat bocsát mind a felhasználók mind a rendszergazdák részére a fontos technológiai platformok működéséről és biztonságáról” – mondta David Balenson, a Network Associates kutatólaboratóriumának technológiai szolgáltatásokért felelős vezetője. „Nagyon szívesen dolgozunk együtt a Microsofttal, analizáljuk és értékeljük a szoftvert és biztonsági szolgáltatásait, amelyek alapvető fontosságúak az operációs rendszer teljes biztonságához.”

A kutatás eredménye szerint az EFS szolgáltatások megfelelő erőfeszítéseket tesznek a biztonságos file-kezelés érdekében, valamint a komponensek is jól tervezettek és telepítettek. A teljes anyag a kapcsolódó linkeknél olvasható.

Az EFS először a Microsoft Windows 2000-es platformon jelent meg, továbbá része a Windows XP Professional és a .NET Server 2003 platformoknak is. Az EFS technológiát a más felhasználók által titkosított állományokat dekódoló alkalmazások támogatására tervezték. Az EFS tetszőleges adat visszaállítást kínál arra az esetre, ha a felhasználói kulcs megsemmisül vagy elvész, illetve lehetővé teszi, hogy egy titkosított állományhoz több felhasználó is hozzáférhessen saját azonosítójával.

A Network Associates technológiai kutatólaboratóriuma négy telephelyen több mint 100 elkötelezett szakértőt alkalmaz Amerika szerte. A laboratórium egy multidiszciplináris kutatóközpont, amely világszerte elismert a hálózatbiztonság, az alkalmazott kriptográfiai technológiák, a biztonságos működési környezetek, a biztonsági infrastruktúrák, az adaptív hálózatvédelem, a szétosztott rendszerek védelme és az információbiztosítás terén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle