Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Network Associates laboratóriuma jelentést publikált a Microsoft EFS file-rendszeréről

Dotkom

A Network Associates laboratóriuma jelentést publikált a Microsoft EFS file-rendszeréről

A Network Associates kutatólaboratóriuma megvizsgálta és elemezte a Microsoft Windows EFS architektúráját és annak biztonsági jellemzőit.

A Network Associates Laboratórium publikálta a Microsoft Windows kódolt file-rendszerének (EFS) szerkezetéről, használatáról és biztonsági jellemzőiről készített vizsgálatának eredményét. Az EFS nyílt file-titkosítási rendszer, amely a Windows XP Professional és a .NET Server 2003 platformok részét képezi. A kutatók a Microsoft Corporationnel fennálló szerződés keretén belül végezték el a vizsgálatot, kiértékelve az EFS technológia architektúráját és felmérve annak biztonsági jellemzőit.

Az EFS vizsgálat eredményeinek publikálása része a laboratórium interdiszciplináris megközelítésének, amely a szoftvergyártók, kormányhivatalok és a végfelhasználók részére hozzáférhetővé teszi a legfejlettebb biztonsági kutatások és technológiai fejlesztések eredményét. A több mint tizenöt éve kutatásokat végző laboratórium hatalmas tudományos és technikai tudásanyagot halmozott fel, amely segítette a múltbeli és jelenleg is folyó biztonsági fejlesztéseket, illetve a jövőbeni kutatások alapjául szolgálhat.

„A kutatás, amelyet a Network Associates laboratórium végzett, tovább emeli a lécet a termékbiztonsági vizsgálatok területén, és értékes információkat bocsát mind a felhasználók mind a rendszergazdák részére a fontos technológiai platformok működéséről és biztonságáról” – mondta David Balenson, a Network Associates kutatólaboratóriumának technológiai szolgáltatásokért felelős vezetője. „Nagyon szívesen dolgozunk együtt a Microsofttal, analizáljuk és értékeljük a szoftvert és biztonsági szolgáltatásait, amelyek alapvető fontosságúak az operációs rendszer teljes biztonságához.”

A kutatás eredménye szerint az EFS szolgáltatások megfelelő erőfeszítéseket tesznek a biztonságos file-kezelés érdekében, valamint a komponensek is jól tervezettek és telepítettek. A teljes anyag a kapcsolódó linkeknél olvasható.

Az EFS először a Microsoft Windows 2000-es platformon jelent meg, továbbá része a Windows XP Professional és a .NET Server 2003 platformoknak is. Az EFS technológiát a más felhasználók által titkosított állományokat dekódoló alkalmazások támogatására tervezték. Az EFS tetszőleges adat visszaállítást kínál arra az esetre, ha a felhasználói kulcs megsemmisül vagy elvész, illetve lehetővé teszi, hogy egy titkosított állományhoz több felhasználó is hozzáférhessen saját azonosítójával.

A Network Associates technológiai kutatólaboratóriuma négy telephelyen több mint 100 elkötelezett szakértőt alkalmaz Amerika szerte. A laboratórium egy multidiszciplináris kutatóközpont, amely világszerte elismert a hálózatbiztonság, az alkalmazott kriptográfiai technológiák, a biztonságos működési környezetek, a biztonsági infrastruktúrák, az adaptív hálózatvédelem, a szétosztott rendszerek védelme és az információbiztosítás terén.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés