Connect with us

Hirdetés

technokrata

További frontok nyílnak a DVD-másolás csatájában

Dotkom

További frontok nyílnak a DVD-másolás csatájában

Az Egyesült Államokban hét nagy hollywoodi filmstúdió pert kezdeményezett egy DVD-másoló számítógépes szoftver fejlesztő cég ellen illegális másolóeszközök forgalmazásának vádjával.

A 321 Studios nevű cég DVD Copy Plus nevű programjával a műsoros DVD-ről sűrített videoformátumban üres CD-re lehet másolni filmeket, annak ellenére, hogy a DVD elektronikus másolásvédelemmel rendelkezik. A cég DVD X Copy nevű programja mindenfajta minőségromlástól mentes másolatot képes készíteni védett műsoros DVD-ről üres DVD-re. A programok egyébként már mindenhol kaphatók kereskedelmi forgalomban az Egyesült Államokban. A DVD X Copy kapcsán korábban már megjegyeztük, hogy a szoftver miatt hamar bírósági üggyé fajulhat a dolog – nem is tartott sokáig a filmipari mogulok reagálása.

A filmstúdiók keresete szerint a két program illegálisnak minősül, mert megteremti a digitális kalózkodás lehetőségét. Arra kérik a bíróságot, hogy tiltsa be forgalmazásukat, és követelik, hogy térítsék meg a termékek forgalmazása okán keletkezett kárukat. Amikor a 321 Studios elkezdte forgalmazni a DVD Copy Plust, kérte a szövetségi felügyeleti hatóságot, hogy mondja ki a termékről: nem törvénysértő. De miután a hollywoodi stúdiók nem foglalkoztak a szoftver megjelenésével, a szoftvergyártó kérte az eljárás megszüntetését. A DVD X Copy elterjedése esetén azonban nagyobb a tét, ezért amikor a gyártó reklámozni kezdte, a hét filmstúdió pert indított.

A Missouri állambeli Chesterfieldben székelő 321 Studios szerint termékeik nem törvénysértők, csupán azt a célt szolgálják, hogy a műsoros DVD-t vásárlók biztonsági másolatot tudjanak készíteni. Az AP szerint a keresetet beadó hét filmstúdió: a Columbia Pictures, a Disney Enterprises, a Metro-Goldwyn-Mayer Studios, a Tri-Star Pictures, a Time Warner Entertainment Company, a Universal City Studios és a The Saul Zaentz Company.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés