Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ismét nyereséges a Palm

Dotkom

Ismét nyereséges a Palm

A kézi számítógépek piacát vezető Palm az elmúlt negyedévben 3,5 millió dollár, részvényenként 12 dollárcent tiszta nyereséget ért el.

Az amerikai PDA gyártó Palm nyilvánosságra hozta november 29-ével véget ért második pénzügyi negyedévének eredményeit. A cég 3,5 millió dollár, részvényenként 12 dollárcent tiszta nyereséget könyvelt el. A tavalyi év azonos időszakában még 25,2 millió dollár, részvényenként 89 dollárcent volt a vesztesége.

Pro forma szinten – különböző költségeket, kiadásokat nem számítva – a Palm profitja 5,7 millió dollár, részvényenként 19 dollárcent volt a pénzügyi éve második negyedében, az elemzők által jósolt 15 centes veszteség helyett. A cég 258,7 millió dolláros nettó veszteséget, azaz részvényenként 45 cent mínuszt könyvelt el üzleti évének első negyedében. A vállalat forgalma az előző pénzügyi év második negyedéhez képest 291 millióról 9 százalékkal 265 millió dollárra csökkent. A negyedévben 1,4 millió készüléket szállított ki, a Zire és a Tungsten jelentős piaci sikereket ért el. (A professzionális felhasználókat célzó, üzleti célra szánt kézi számítógépek piacán eddig a HP, a Toshiba és a Siemens volt a legerősebb.)

A világ legnagyobb zsebszámítógép-gyártója a harmadik üzleti negyedévre ismét veszteséget valószínűsített a szezonálisan alacsonyabb kereslet miatt. Az eladások várható lassulása 230-250 millió dollárra csökkenti a bevételeket az egy évvel korábbi 292 millió dollár helyett, és kisebb működési veszteséget is okoz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés