Connect with us

technokrata

TETRAPOL digitális rádiórendszerek a német fegyveres erőknél

Dotkom

TETRAPOL digitális rádiórendszerek a német fegyveres erőknél

TETRAPOL a német készenléti erők számára.

Az EADS TELECOM Németország több millió euró értékű megbízást kapott a Szövetségi Információkezelési és Információtechnológiai Hivataltól (Federal Bureau for Information Management and Information Technology) TETRAPOL digitális rádiórendszerek szállítására a német fegyveres erők számára. Az EADS TELECOM Ulmban tett bejelentése szerint a rendszerek a haderők zavartalan kommunikációját fogják szolgálni határon túli megbízások teljesítésekor. Az első TETRAPOL rendszereket decemberben szállítják, hogy a német haderők harci készültségének és védelmének szintjét növeljék azokban a régiókban, ahol a hálózatok telepítésre kerülnek. Ezáltal lehetővé válik a katonai akciók még gyorsabb koordinálása, és ami a legfontosabb, a lehallgatás elleni tökéletes védelem biztosítása.

Döntés átfogó tesztek után

A Bundeswehr gredingi kommunikációs és elektronikai műszaki központ a KINTOP projekt (készenléti erők – interoperabilitás) keretében különböző gyártók által szállított digitális rádiórendszereket tesztelt 2001 és 2002 folyamán. A német fegyveres erők megerősítették, hogy a TETRAPOL technológia messzemenően megbízható, kiválóan alkalmas gyakorlati alkalmazásokra, és megfelel azoknak a szigorú hadi követelményeknek, amelyeket működőképességével, rendelkezésre állásával, működési hibaarány százalékával, az átvitel minőségével, a lefedettségnek nehéz terepviszonyok között történő biztosításával, valamint nagy terhelhetőség esetén megkövetelt stabilitásával kapcsolatban támasztanak.

Megváltozott biztonsági helyzet

Dr. Thomas Enders, az EADS vezetőségének védelmi és polgári rendszerekért felelős tagja igazi kihívásként tekint a megváltozott biztonsági helyzetre: „Olyan események, mint a szeptember 11-i terrortámadások, a Kelet-Németországban bekövetkezett súlyos áradások, és a készenléti erők Afganisztánban való állomásozása igazolják a hatékony kommunikációs rendszerek fontosságát. A jövőbéli projektek irányelvének kell tekintenünk a fegyveres erők, valamint a polgári biztonsági- és mentési szervezetek kommunikációja és vezérlő rendszerei közötti szoros együttműködés biztosítását, mind országos, mind nemzetközi szinten.”

Európában TETRAPOL hálózatot használnak a készenléti és biztonsági erők Spanyolországban, Franciaországban, Svájcban, Szlovákiában, Romániában és a Cseh Köztársaságban. Németországban ilyen rendszereket használnak – többek között – a Szövetségi Kancellária, a fegyveres erők, a geilenkircheni NATO támaszpont és a berlini Tegel repülőtér. A TETRAPOL technológia legutóbb a prágai NATO csúcstalálkozón bizonyította megbízhatóságát. Az EADS TELECOM részt vesz abban a megmérettetésben, amely a német készenléti és biztonsági szervezetek számára hang- és adatátvitelre alkalmas digitális rádiórendszer szállítását előzi meg.

Az EADS TELECOM, az EADS csoport távközlési érdekeltsége, a biztonsági, védelmi és polgári piacoknak szánt, polgári technológiákon alapuló, kulcsrakész telekommunikációs megoldások szállítója. Az EADS TELECOM mintegy 3.500 alkalmazottat foglalkoztat a világ 13 országában – köztük az Egyesült Államokban, Mexikóban és Európa egyes államaiban.

A TETRAPOL technológia révén az EADS TELECOM világelső a titkosított, digitális rádióhálózatok szállítása terén. A TETRAPOL a biztonsági és készenléti erők számára kifejlesztett, a Nemzetközi Távközlési Unió (ITU) és a Schengen Csoport által elismert nyílt szabvány.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle