Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gartner Dataquest: véget ért a félvezető-ipar lejtmenete

Dotkom

Gartner Dataquest: véget ért a félvezető-ipar lejtmenete

A tavalyi válságévhez képest idén már némi növekedésről adnak tanúságot a félvezetőipar forgalmi adatai.

Világszerte a tavalyi válságidőszakhoz képest idén már némileg emelkedett a félvezetőipar forgalma, egy évvel ezelőtt ugyanis a lejtmenet legalján, 32 százalékos csökkenésnél álltak meg az iparág bevételei. A Gartner Dataquest lát lehetőséget a növekedésre, annak ellenére, hogy a stagnáló végfelhasználó piac továbbra is rányomja a bélyegét a félvezetőiparra.

A piackutató vállalat legfrissebb elemzései szerint a félvezető-gyártók közül a dél-koreai elektronikai konszern, a Samsung érte el a legnagyobb forgalomnövekedést, amely idén 29 százalékkal 8,16 milliárd dollárra javult. Ezzel az eredménnyel a dél-koreai félvezetőgyártó-óriás az Intel után a második legjobb gyártó az eladási értéket tekintve.

Az Intel 3,1 százalékos csökkenéssel így is 24,15 milliárd dollár értékben adott el termékeket az esztendő során, mellyel továbbra is a dobogó legtetején áll, míg jelentős növekedést, pontosan 18,7 százalékot felmutatva az Infineon harmadikként ért be 5,35 milliárd dolláros eredményével. Emellett az NEC 5,4 százalékkal, 5,68 milliárd dollárra növelte forgalmát. A vesztesek között van a Hitachi, amelynek forgalma 12,7 százalékkal 4,12 milliárd dollárra csökkent.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés