Connect with us

A vezető multinacionális vállalatok az SAP-t hívják segítségül pénzügyi és számviteli folyamataik ke

Dotkom

A vezető multinacionális vállalatok az SAP-t hívják segítségül pénzügyi és számviteli folyamataik ke

Az SAP hatékonyabb pénzügyi menedzsment eszközöket és kedvező megtérülési mutatókat biztosít ügyfelei – köztük a Zurich Financial Services – számára.

Az SAP AG legfrissebb bejelentése szerint számos globális nagyvállalat a mySAP Financials alkalmazást használja pénzügyi és számviteli folyamatai kezelésére. Többek között az Airbus, a Hitachi, a Zurich Financial Services és a Transport Metropolitans de Barcelona is a mySAP Financials segítségével látja el vezetőit a kritikus fontosságú költségvetési és tervezési döntések meghozatalához, valamint a pénzügyi, jogi és vállalatirányítási információk integrálásához szükséges valós idejű adatokkal. A bejelentésre Karlsruhéban, a december 10- 11-én zajló SAP Human Resources and Financials konferencia keretében került sor.

A Giga Information Group nemrégiben közzétett tanulmánya (2002. október 10.: Giga Taps 10 Key IT Trends for 2003) szerint a pénzügyi irányítás a jövőben is központi szerepet játszik majd valamennyi ágazat vállalatainak működésében. A mySAP Financials stratégiai vállalatirányítási (SEM) és számviteli megoldásai a pénzügyi átláthatóság területét veszik célba: valós idejű információk nyújtásával lehetővé teszik a működés ésszerűsítését, hozzájárulva ezzel a pontosabb jelentéskészítést előíró, új és szigorított információszolgáltatási jogszabályok (például az amerikai US Sarbanes-Oxley Act) betartásához.

Zurich Financial Services – a mySAP Financials kedvező beruházás-megtérülést biztosít

A Zurich Financial Services (ZFS) ma már több pénzügyi kimutatását is a mySAP Financials segítségével készíti. Az anyagok összeállításához így mindössze negyedannyi időre van szüksége, mint a korábbi rendszerek esetében, ráadásul a kinnlevőségek napi állománya 25, a számla-feldogozási költségek szintje pedig 50 százalékkal csökkent. „Az SAP neve nálunk szorosan összefonódott a beruházás-megtérülés fogalmával” – nyilatkozta Trevor Wilmot, a Zurich Financial Systems nemzetközi pénzügyi fejlesztési programjának igazgatója. A több mint 80 országban 30 millió feletti ügyfélkörrel rendelkező ZFS a világ legnagyobb biztosító társaságainak egyike. A ZFS belső nemzetközi adatátviteli sebessége növelésére telepítette a mySAP Financials alkalmazást. A 14.000 felhasználót kiszolgáló rendszer által összegyűjtött és konszolidált adatok stabil hátteret biztosítanak a vezetői döntéshozatalhoz. A ZFS számára különösen lényeges, hogy a mySAP Financials többféle számviteli technikát (például az IAS-t és a US-GAAP-t is) is támogat, mivel így a társaság könnyen tud váltani különféle számviteli elvek és azok képernyőnézetei között.

Airbus – rendszerintegráció az Airbus pénzügyi részlegénél

Amikor az EADS és a BAE Systems vegyes vállalataként működő Airbus hivatalosan is egységes szervezetté alakult, az SAP megoldásai segítségével kívánta megvalósítani vállalatfinanszírozási rendszerei integrációját. A különféle szervezeti egységek közös struktúrában történő összefogásához az Airbus a mySAP Financials konszolidációs, üzleti tervezési és szimulációs képességeit, valamint az SAP Business Information Warehouse (SAP BW) funkcióit vette igénybe. Az SAP R/3 pénzügyi alaprendszereinek átrendezésével párhuzamosan, a vállalat az SAP stratégiai vállalatirányítási megoldásának bevezetésével megteremtette az integrált jogi, menedzsment- és teljesítményinformációs lánc kiépítésének alapjait.

Hitachi – a mySAP Financials támogatja a vállalati innovációt

A pénzügyi információk egész szervezetre kiterjedő ellenőrzése és integrálása érdekében a Hitachi japán elektronikai és számítógépgyártó vállalat innovatív kampányba kezdett. A különféle SAP-megoldások és a mySAP Financials bevezetése illetve összekapcsolásra révén a Hitachi olyan web-alapú rendszert hozott létre, amely 7×24 órában dolgozza fel a tranzakciókat, egységesíti az üzleti folyamatokat, és központosítja a vállalat 63 üzletágának pénzügyi irányítását. Jelenleg mintegy 10.000 felhasználó több mint kétmillió pénzügyi dokumentum feldolgozására használja a mySAP Financials alkalmazást a számvitel, a mérlegkészítés, valamint az eredmény-kimutatások összeállítása területén. „Most percek alatt végre tudjuk hajtani azokat a feladatokat, amely korábban három-négy órát vettek igénybe” – mutatott rá Motojiro Iwamoto, a Hitachi projektmenedzsere.

Transports Metropolitans de Barcelona – kiegyensúlyozott eredménymutatók a tömegközlekedésben

Szolgáltatási színvonalának javítása, valamint a szervezete különböző pontjain generált pénzügyi tranzakció-állomány áttekinthetőségének biztosítása érdekében a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) tömegközlekedési vállalat a mySAP Financials vezetői információs rendszerét és kiegyensúlyozott eredménymutató-számítási (Balanced Scorecard) megoldását vezette be környezetében. A TMP által üzemeltetett autóbusz- és metrórendszer több mint 500 millió utast szállít évente a katalóniai Barcelona városában. A mySAP Financials Balanced Scorecard módszertant támogató funkcionalitása segítségével a TMB a legmagasabb szinttől kezdve egészen az autóbuszok és a metrószerelvények sofőrfülkéjéig nyomon követheti és fejlesztheti stratégiai teljesítményét és eredményeit, sőt még olyan kiemelt operatív eredménymutatók mérésére is lehetősége nyílik, mint az egy kilométerre eső költség és a dolgozók munkahelyi hiányzásai. A Balanced Scorecarddal kiegészített vezetői információs rendszer gyorsabb hozzáférést és átfogóbb adatszolgáltatást biztosít a TMB vezetősége számára, és ezáltal automatikus kontrolling, gyorsabb zárási folyamatok és üzemi költségcsökkentés megvalósítását teszi számukra lehetővé.

„Napjaink vállalatai csak akkor számíthatnak tartós piaci sikerre, ha pénzügyi részlegüket megbízható üzleti tanácsadóként mindennapi működésük és döntéshozatali folyamatuk szerves részévé tudják tenni” – hangsúlyozta Hans-Dieter Scheuermann, az SAP AG General Business Unit (GBU) Financials divíziójának vezető elnökhelyettese. „Mi olyan átfogó pénzügyi megoldást bocsátunk rendelkezésükre, amellyel maximális szintre emelhetik számviteli ellenőrzésük hatékonyságát, ésszerűsíthetik a pénzügyi beszámoló-készítést, nyomon követhetik üzletmenetüket és optimalizálhatják pénzügyi információs folyamataik működését a fenti cél megvalósítása érdekében.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom