Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sense/Net az első Windows Media Service Provider Magyarországon

Dotkom

A Sense/Net az első Windows Media Service Provider Magyarországon

A Sense/Net a Microsoft Windows Media Service Provider (WMSP) program első és jelenleg egyetlen magyarországi tagja lett.

A Sense/Net az online Internet közvetítések terén szerzett szakértelme és számos projektre épülő tapasztalata tette lehetővé, hogy a Microsoft Windows Media Service Provider (WMSP) tagjának jelentkezhessen. A program olyan független cégeket képvisel szerte a világon, amelyek ügyfeleik számára Windows Media Technológiára épülő szolgáltatásokat nyújtanak. A tagok, a Sense/Net-hez hasonlóan, forradalmian új megoldásokkal látják el a digitális média piacot, és egyedülállóan pozícionáltak a hozzáférhető legújabb Windows Media Technológia szolgáltatásához. A program tagjainak, szaktudásukat bizonyítandó, több referencia értékű megoldással kell rendelkezniük eredményes Microsoft Windows Media Technológia alkalmazások felmutatásával. Ezek származhatnak encodolás, élőközvetítés, vállalati alkalmazás, reklám, és a digitális jogok kezelésének területeiről. A Microsoft elsősorban iparágvezető marketing, sales és technológiai források biztosításával támogatja a WMSP közösség tagjait törekvéseik elérésében.

A Microsoft legújabb Windows Media Services 9 rendszerének nem végleges (béta-) változatát, szeptember 4-én mutatta be hivatalosan Bill Gates, számos ismert művésszel az oldalán. A Windows Media Services 9 rendszer komponensei a következők:
• Windows Media Lejátszó (Player) 9
• Windows Media Services 9
• Windows Media Kódoló (Encoder) 9
• CODEC
• Windows .NET Server 2003
• Windows Media Digital Rights Management 9
• Windows Media Alkalmazásfejlesztés készlet (Software Development Kit)

A végleges verzió megjelenése 2003 áprilisára tervezett. Magyarországon első alkalommal, a Sense/Net által szervezett net.Wednesday rendezvény keretei között mutatta be Gaál László, a Microsoft Magyarország fejlesztési szakértője a Windows Media család legújabb tagját. Az új verzió számos eddig hiányzó funkcióval bővült, a korábbiaknál is magasabb szintű felhasználói élményt biztosítva a zene és videó világának megszállottai számára. Az új változat média lejátszója által egyebek között lehetőség nyílik komoly méretű, minőségi zenei könyvtárak könnyű és gyors kezelésére, a lejátszó taskbarba történő beillesztésére (mely egyszerre biztosítja a könnyű elérhetőség és az egyéb funkcióktól való elkülönülést), továbbá forradalmi hang és kép minőség elérésére a digitális média rajongóinak.

A Sense/Net, a TV2 által műsorra tűzött Big Brother valóság-show folyamatos online közvetítését már a Windows Media Services 9 technológiára építette. A Windows .NET 2003 szerver (a Windows Media 9 Services-t tartalmazó operációs rendszer), ekkor még nem volt a piacon, de mint Microsoft Gold Certified Partner, a Microsoft Magyarország segítségével lehetőség nyílt az új technológia alkalmazására a szerver operációs rendszereként.

A Vivendi (mint a Big Brother közvetítésének fővállalkozója) azon döntését, hogy a műsor média streamingjének biztosítására mely céget kérje fel, jelentősen megkönnyítette, hogy Magyarországon legkiterjedtebb és leghosszabb múltra visszatekintő gyakorlati jártassággal e területen csak a Sense/Net rendelkezett.

A Sense/Net volt az egyetlen cég Magyarországon, amely más ügyfelek számára kivitelezett média megoldásain túlmenően, több hónapos online élő közvetítési tapasztalatokkal rendelkezett, ezért sem meglepő, hogy a Vivendi (mint a Big Brother közvetítésének fővállalkozója) választása a hosszú múltra visszatekintő gyakorlati jártassággal rendelkező Sense/Netre esett.

2001-ben a Viasat Bár című 10 hetes műsorának élő internetes adását is a cég biztosította. A Bár játék eredményhirdetésének idejére az egyidejű online nézőszám minden korábbi Magyarországon elért értéket túlszárnyalt. A Big Brother játék közvetítésének kezdetén ez a rekord egy nap alatt megdőlt (a magyarországi Internet-forgalom zömét a műsor nézői foglalták le ebben az időtartamban), így a Sense/Net egyszerre két jelentős eredményt is a magáénak mondhat: a cég biztosította a legnagyobb nézettségű és a legtöbb valóság-show online elő közvetítését.

A Big Brother közvetítésének elindulását követően az Informatikai és Hírközlési Minisztérium kérte fel a Sense/Net-et szeptember 18-i sajtótájékoztatójának online közvetítéséhez szükséges internetes média technológia biztosítására. A technológia rugalmasságát bizonyítja, hogy a projekt kivitelezéséhez rendkívül szűk időkeret állt rendelkezésre, a közvetítés mégis hiba nélkül folyt le. A Sense/Net közreműködésével kezdte meg a Big Brádió (Big Brother rádió) is internetes adásait, párhuzamosan a valóság-show internetes közvetítésével.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés