Connect with us

technokrata

Európai színvonalú vállalatirányítási rendszer a Nutriciánál

Dotkom

Európai színvonalú vállalatirányítási rendszer a Nutriciánál

2001 májusától az egyik legnagyobb hazai tejgyártó- és forgalmazó cég európai szintű vállalatirányítási rendszert alkalmaz, a KFKI segítségével.

2001 májusától a Nutricia Kereskedőház Rt. új informatikai rendszerének kiépítését a KFKI ISYS Informatikai Kft. végezte. A feladat keretében a KFKI lSYS volt felelős a Nutricia Magyarország Tejtermék Csoport üzleti folyamatainak átszervezéséért és az új logisztikai kereten alapuló vállalatirányítási rendszer kiépítéséért. A beruházást – a szükséges fejlesztések elvégzésén túl – a Nutricia piacvezetői pozíciójának megtartása és erősítése indokolta.

Az újraszervezés célja a logisztikai elosztó központok működésének egységesítése, szabályozása és egyidejűleg a folyamatok hatékonyságnak növelése volt. A megvalósítás során a Nutricia kiemelt elvárása volt, hogy a vállalat logisztikai folyamatai egyszerűsödjenek, általánosan alkalmazhatók és a – később kialakítandó – vállalatirányítási rendszerrel összhangban legyenek. A Nutricia Kereskedőház Rt. (többek között a Pöttyös Túró Rudi és a Milli tejtermékcsalád gyártója) Budapesten és 14 vidéki telephelyen működtet logisztikai-elosztó központot. A telephelyekről naponta mintegy 300-350 tejtermék szállítmány indul az ország különböző pontjaira, amelyre a rendeléseket több mint 70 ember regisztrálja. A vállalatirányítási rendszer informatikai fejlesztése előtt a KFKI ISYS Vezetői Tanácsadás üzletága első lépésként a Nutricia Kereskedőház Rt. logisztikai folyamatainak modernizációját hajtotta végre.

A vállalatirányítási rendszer kiépítését – amelynek informatikai eszközéül a Nutricia az MFG/PRO elnevezésű rendszert választotta – a KFKI ISYS MFG/PRO üzletága valósította meg. Az ERP az újonnan kialakított logisztikai folyamatokat, valamint a Nutricia Kereskedőház Rt. pénzügyi és számviteli tevékenységét hivatott kiszolgálni. Az MFG/PRO egy olyan integrált vállalatirányítási rendszer, amely a logisztika, a kereskedelem, a pénzügy és a számvitel területén megfelel az élelmiszer/tejipar sajátos követelményeinek. A közel 300 végfelhasználót kiszolgáló rendszer feladata a teljes beszerzési, értékesítési és készletgazdálkodási tevékenység támogatása, ezen belül a rendelések gyors kezelése és az ehhez kapcsolódó összetett árképzési, készárualap-tervezési, járatszervezési- és elszámoltatási, áruterítési és számlázási feladatok elvégzése.

2002. szeptember 1-től a Nutricia Kereskedőház Rt. minden telephelye éles üzemi körülmények között használja az új vállalatirányítási rendszert. Az élelmiszeripari cég működéséből, a forgalmazott, többnyire rövid szavatosságú termékek jellegéből, a folyamatos árukiszállításból adódóan az országos, több telephelyes, heti 7X24 órában folyamatosan üzemelő, központosított informatikai rendszer üzemeltetése ugyancsak átgondolt megvalósítást igényelt mind a Nutricia, mind a KFKI Csoport szakembereitől. A közös szakértői csapat ezért egy új, hatékony üzemeltetési modellt is létrehozott.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle