Connect with us

technokrata

Új DeskNote: a noteszgépek egyik legolcsóbbika

Dotkom

Új DeskNote: a noteszgépek egyik legolcsóbbika

Átszámítva körülbelül 160 ezer forintos árával még a vékonyabb pénztárcával rendelkezők számára is reális lehetőséget jelenthet a nemrég bemutatott új DeskNote noteszgép.

A belépőszintű, sub-notebook kategóriába tartozó DeskNote mobil PC az i-Buddie A907-es típusszámot kapta. A Transmeta Crusoe TM5600-as processzorára építkező eszköz 512 KB-os másodlagos cache-sel és 168 tűs PC-133-as memóriákkal rendelkezik. Ez utóbbi ugyan már kissé elavultnak tűnhet a DDR SDRAM-ok tükrében, de ezt a noteszgépet nem erőgépnek szánták, s itt pont megfelel, emellett segít az ár alacsonyan tartásában.

Ezen szellem jegyében a processzor órajele is ˝csak˝ 533 MHz – ezt azonban nemsokára követni fogják a 600, 633 és 667 MHz-es CPU-val felszerelt változatok. Háttértára ugyan a szabványos, notebookokba szánt 2,5 colos mérettel rendelkezik, ám kiszedése és egy nagyobb merevlemez behelyezése mindössze két csavar kiszedésével megoldható.

Mindent egybe jelszóval készült a noteszgép alaplapja – így nem csoda, hogy integrált grafikus vezérlővel (SiS305) bír az i-Buddie A907-es. 8 és 64 MB közötti operatív tár felett rendelkezhet a hordozható számítógép videovezérlője – a BIOS beállításoktól függően.

A DeskNote emellett még egy beépített 56 Kbps-os modemmel, egy 10/100 Mbites Ethernet csatolóval, 4 darab USB porttal és egy IEEE1394-es (FireWire) porttal is bír. A 2,5 kg-os tömeggel rendelkező noteszgép ára 650 dollár körüli (inkább alatti) áron kerül majd forgalomba hamarosan.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle