Connect with us

Nokia: megfelelően alakuló részvényhozam, növekedő piaci részesedés

Dotkom

Nokia: megfelelően alakuló részvényhozam, növekedő piaci részesedés

A Nokia negyedik negyedévi részvényhozama várhatóan a tervezettnek megfelelően alakul, és a cég a mobiltelefonok piacán jelentős piaci részesedés növekedést vár.

A Nokia közzétette 2002. negyedik negyedévi üzleti kilátásainak előre beütemezett negyedévközépi frissítését. A Nokia csoport negyedik negyedévi pro forma részvényhozama (módosított) várhatóan biztonságosan az előre jelzett 0,23- 0,25 eurós sávban mozog, és az egész évre vonatkozó pro forma (módosított) részvényhozam a 0,79-0,81 eurós sávban összegződik.

A mobiltelefonok iránti kereslet mértéke összességében az elvárásoknak megfelelően alakul, és a vállalat biztosítva látja az évi 400 millió készülék értékesítésére vonatkozó 2002-es becslésének teljesülését.

Emellett a Nokia jelentős piaci részesedés-növekedést vár a negyedik negyedévtől 2002. harmadik negyedévéhez képest. Bár a készülék-eladás az évadnak megfelelően erőteljes, az ünnepekhez közeledve az értékesítésben a termékskála tömegcikkei egyre nagyobb súllyal szerepelnek. A Nokia csoport negyedik negyedévi eladásokból származó bevétele ezért várhatóan 8,8-9,0 milliárd eurót tesz majd ki, amely a harmadik negyedévi eredmény alapján korábban becsült, 8,9-9,2 milliárd eurós értékesítési sáv alján helyezkedik el, vagy attól kissé elmarad.

A Nokia Mobile Phones jövedelmezősége egészséges szinten marad, a pro forma üzemi árrés a negyedik negyedévben várhatóan meghaladja a 2002. év harmadik negyedévének árrését.

A Nokia Networks értékesítése a harmadik negyedévvel összehasonlítva folyamatos növekedést mutat. A becslés a kétsávos GSM/WCDMA hálózati berendezésekből származó, körülbelül 400 millió euró értékű árbevétel realizálásával történt, mely azon a feltevésen alapul, hogy az ehhez szükséges technológiai fejlesztések az év végéig megtörténnek. A Nokia Networks pro forma üzemi árrése a jelenlegi becslések szerint a negyedik negyedévben 0 körül lesz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom