Connect with us

technokrata

Microcom: újabb eszközök a fixvonalas SMS piacon

Dotkom

Microcom: újabb eszközök a fixvonalas SMS piacon

A hagyományos adatkommunikációs eszközök mellett a Fincom International – Microcom termékek gyártója és közép-kelet-európai forgalmazója – immár a szélesebb felhasználói rétegek számára is elérhető fixvonalas SMS szolgáltatás igénybevételére alkalmas eszközökkel jelent meg a magyar piacon.

A Fincom International decemberben a magyar piacon is bevezeti a Microcom PhoneBuddy termékcsaládot, amely a fixvonalas SMS eszközök legújabb generációjához tartozik. A klasszikus formájú, ám SMS küldésre alkalmas telefonkészülékek mellett a termékcsalád egyik tagja – a PhoneBuddy Expert – valódi újításnak számít.

A PhoneBuddy Expert amellett, hogy számos, eddig mobiltelefonoknál megszokott lehetőséget biztosít (telefonkönyv, nem fogadott hívások megjelenítése, SMS küldése és fogadása) és hosszú szöveges üzenetek (480 karakter) továbbítására alkalmas, egy teljesen új koncepciójú fixvonalas SMS készülék. A PhoneBuddy Expert jelenleg az egyetlen olyan hagyományos telefonhoz csatlakoztatható, nagy méretű grafikus LCD kijelzővel és írógép-billentyűzettel ellátott készülék, amellyel az üzenetek írása lényegesen egyszerűbb és gyorsabb, mint telefonbillentyűzettel. Ezzel az eszközzel azok a konzervatívabb felhasználók is „SMS képessé” válhatnak, akiket a mobil kommunikáció még nem ért el, ugyanakkor olyan területeken is komoly piaci lehetőségei vannak, mint például az SMS Home Banking. A készülék a szöveges üzeneteket a nemzetközi távközlésben elfogadott ETSI szabvány alapján továbbítja, így a Matáv hálózatához is tökéletesen illeszkedik.

Pavel Hlousek, a Fincom International elnöke elmondta: „A PhoneBuddy Expert fejlesztésekor az elsődleges szempontunk volt, hogy a lehető legegyszerűbben kezelhető eszközt adjuk a felhasználó kezébe, lehetővé téve ezzel, hogy bárki akár otthonából is csatlakozhasson az SMS világához. A PhoneBuddy termékcsaládban egyesül cégünk modern fejlesztési és mobil szolgáltatói tapasztalata.”

Az idén tízéves Fincom Group tagjaként, az 1999-ben 26 millió cseh korona jegyzett tőkével létrejött Cseh Köztársaságbeli székhelyű Fincom International Közép-Kelet-Európa piacvezető adatkommunikációs eszköz gyártója és forgalmazója. A cégcsoport, melynek 2001-es árbevétele meghaladta a 10 millió dollárt, leányvállalatai révén jelentős piaci részesedést szerzett Lengyelországban, Szlovákiában, és további sikereket remél a belorusz, görög és magyar piacon. A Fincom International a közép-kelet-európai piacon kizárólagos gyártója és forgalmazója a jól ismert és keresett Microcom termékeknek, ugyanakkor meghatározó szerepet játszik a legújabb kommunikációs technológiai fejlesztések, mint a fixvonalas SMS és MMS szolgáltatások piacra vitelében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle