Connect with us

technokrata

Kihalásra ítélt notebookok

Dotkom

Kihalásra ítélt notebookok

A Mitac hétfői bejelentése szerint a noteszgépek körében bekövetkezett áresés miatt befejezi egyik családjának gyártását.

Mint arról már korábban írtunk, a noteszgépek piacán is egyre öldöklőbbé válik az árverseny – korábban sosem látott vagy sejtett mélységekbe zuhannak a hordozható számítógépek árai. Ennek egyenes következménye, hogy (egy darabig) minden gyártó igyekszik alákínálni a konkurenciának, ám vannak, akik megszüntetnek bizonyos (gazdaságtalan) modelleket.

Erre kényszerült a Mitac is – a távol-keleti cég hétfőn bejelentette MiNote 8500-as típusú noteszgépe gyártásának beszüntetését. A még 2001 júniusában beindított gyártás megkezdésekor úgy tervezte a cég, hogy Európában, Japánban és Kínában körülbelül 50 ezer darab ilyen notebookot lesz képes értékesíteni. A tulajdonképpen asztali számítógépnek szánt (akkumulátor nélkül és asztali PC-kbe szánt alkatrészekből összeszerelve szállított) típus azonban nem váltotta be hosszútávon a hozzáfűzött reményeket.

Mivel sem az európai, sem a japán piacon nem tudott kiverekedni magának az eredeti tervekhez közelítő részesedést, ennek következtében a Mitac úgy döntött, beszünteti a szériát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle