Connect with us

technokrata

Tovább javuló kilátások a noteszgépek piacán

Dotkom

Tovább javuló kilátások a noteszgépek piacán

A jövő évet tekintve az elemzők további, még dinamikusabb emelkedést jósolnak a noteszgépek piacának (is).

A tavalyi év elég lehangolóra sikerült az IT-világban, s idén is csak alig emelkedtek az eladások. Ez alól egyetlen kivételt a noteszgépek jelentették, melyek értékesítése hozzávetőlegesen 10 százalékos növekedést produkált. Az asztali és a hordozható számítógépekbe szánt PC chipek összesített piaca 2001-ben 35,5 százalékkal zsugorodott, idén stagnált, jövőre viszont 8,9 százalékos bővülés várható.

Továbbra is az összesített bevételeket nézve idén körülbelül 36,2 milliárd dollár realizálódik bevételként a gyártók és forgalmazók kasszájában, jövőre ez majdnem eléri a 40 milliárd dollárt. A már tapasztalható fellendülés következtében az AMD és az Intel is felfelé módosította negyedik negyedévi pénzügyi jelentését. Fontos megjegyezni, hogy az igazi növekedés jövőre is csak a második félév után indul be.

Nézzük az asztali és a notebook szegmenst külön-külön! A nem hordozható személyi számítógépek idei 27,9 milliárd dolláros bevétele 8,2 százalékkal fog bővülni (31,2 milliárd dollár), míg a noteszgépek 8,25 milliárd dolláros értékesítése 11,1 százalékkal növekszik majd jövőre (9,2 milliárd dollár). Ebből is látszik, hogy ugyan a notebookok eladásai nagyobb ütemben emelkednek, azért még mindig az asztali PC-k jelentik a húzóágazatot.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák