Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb Internet Explorer, Outlook hibák és letölthető javítások

Dotkom

Újabb Internet Explorer, Outlook hibák és letölthető javítások

A Microsoft újabb, az Internet Explorert és az Outlookot érintő biztonsági hibákról számolt be a hét közepén – a szükséges javítások már letölthetők.

Az 5.5-ös és 6.0-s verziójú Internet Explorereket érintő hiba kihasználásával a támadó(k) képes(ek) az adott számítógépről információkat megszerezni. A nem teljesen letöltött weblapok esetén fellépő biztonsági ellenőrzésből származik a probléma. Ennek révén a website által más domainhez is hozzá lehet férni: akár a felhasználóéhoz is. Emellett e-mailben is kihasználható ez a hiányosság, nemcsak a Web böngészése közben védtelen a felhasználó.

Ezek után a támadó már szinte bármilyen file-t képes olvasni a lyukas rendszeren, amelynek ismeri a pontos helyét. Szerencsére programok telepítésére, állományok törlésére vagy módosítására ezen bug révén nincs lehetőség. A redmondi cég ugyan ˝csak˝ közepes szintűnek minősítette a biztonsági hiányosságot, ennek ellenére minden felhasználó számára javasolt a patch telepítése.

A másik probléma a 2002-es Outlookot érinti – a hiányosság révén a hacker megtilthatja a felhasználó számára a programhoz való hozzáférést. Az egész az Outlook 2002 e-mail fejléckezeléséből adódik. A verziószámból már látható, hogy az Office XP érintett a hiba által, az Outlook 98, 2000 és Express azonban nem. A készülő új változatról, az Outlook 11-ről – melyet 12 ezer bétateszter használ – nem tudható, hogy benne is megtalálható e a hiba. A redmondi szoftveróriás ezt is közepes szintű biztonsági hiányosságnak minősítette.

Az esetleges támadás nyomán a behatoló ˝ölébe hulló˝ lehetőségek komolyságát látván azonban több biztonsági szakértőben is kétségek merültek fel, szerintük ugyanis magasabb kategóriát érdemelt volna meg a hibák besorolása. Egy azonban biztos: annak a felhasználónak, aki feltelepíti a javítást, szinte mindegy már, mekkora veszély fenyegette – ha elhárult.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés