Connect with us

technokrata

Új noteszgép 150 ezer forint alatti áron

Dotkom

Új noteszgép 150 ezer forint alatti áron

Korábban elképzelhetetlen mértékű árcsökkenés várható a jövő év folyamán, így megjelenhetnek az első igazán olcsó noteszgépek.

Tajvan harmadik legnagyobb noteszgép-gyártója bejelentette, hogy a jövő év folyamán olyan notebookokat fognak piacra dobni, melyek viszonteladók számára 500 dollár közeli árban lesznek megvásárolhatók. Az Inventec elnöke, Tom Cho bejelentése szerint ezt úgy lesznek képesek elérni, hogy például nem a csúcskategóriás processzorokat szerelik bele a hordozható számítógépekbe. Cho ugyanakkor kiemelte azt is, hogy emellett notebookos notebookokat fognak készíteni, tehát nem olyan számítógépeket, melyek asztali számítógépek noteszgép külsőben.

Lassan hasonló pontot ér el a noteszgép piac, mint a PC-s iparág: az élesedő árversenyben mind olcsóbb és olcsóbb eszközök jelennek meg. Egyelőre nagy az ezek iránti kereslet: a HP és a Toshiba 1000 dollár alatti termékei alatt árban még van vetélytárs: a Dell és az IBM 850 dollárért is kínál notebookokat. A gyilkos árverseny azonban még lejjebb fogja szorítani az egy noteszgépre eső vásárlási költségeket, így a már most is csökkenő haszon minimalizálódhat – csakúgy, mint az olcsó PC-k értékesítésénél.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle