Connect with us

Siemens: ´Az Operation 2003 program jó úton halad´

Dotkom

Siemens: ´Az Operation 2003 program jó úton halad´

A nehéz gazdasági peremfeltételek ellenére a Siemens tartja magát a kitűzött középtávú jövedelmezőségi céljaihoz – Heinrich von Pierer, az igazgatóság elnöke: „Az Operation 2003 program jó úton halad”.

A konjunkturális körülmények a folyó gazdasági évben is nagy kihívást jelentenek a Siemens számára. Ennek ellenére változatlan marad az a célkitűzés, hogy az operatív ágazatok a folyó évben tovább javítsák jövedelmezőségüket, mondta Dr. Heinrich v. Pierer, a Siemens AG igazgatóságának elnöke szokásos év végi sajtókonferenciáján Münchenben. Az Operation 2003 programmal a Siemens meghatározta annak kereteit, hogyan kell a meglevő kihívások mellett a jövedelmezőségi célokat elérni. Az ágazatai számára korábban kitűzött profitkövetelményeket a Siemens továbbra is fenntartja.

A szeptember 30-án véget ért 2002. gazdasági évben az adózás utáni eredményt a vállalat 24%-kal 2,597 milliárd euróra növelte, miközben az üzleti volumen (forgalom és új rendelések) néhány százalékkal visszaesett, illetve – konszolidációs kör és a devizaárfolyamok hatásaitól megtisztítva – lényegében az előző év szintjén maradt (84,0 milliárd illetve 86,2 milliárd euró). A folyó évben a várható további volumen-visszaesés ellenére az operatív ágazati eredmények további javulásával számol a Siemens, ugyanakkor a konszern-szintű profit szempontjából kevesebb különleges nyereségtétellel és növekvő nyereségcsökkentő hatásokkal.

Összességében az operatív területek jövedelmezősége, a konszern pénzügyi ereje, széles ágazati portfoliója és globális piaci jelenléte azok a tényezők, amelyek garantálják a nehéz körülmények közötti további sikeres helytállást – mondta Pierer.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom