Connect with us

technokrata

Szoftveres modernizáció a tajgán: a Pirelli a Scala-t választotta

Dotkom

Szoftveres modernizáció a tajgán: a Pirelli a Scala-t választotta

A multinacionális gumiabroncs- és gumiáru-gyártó vállalat az iScala 2.1-et, a Scala kollaboratív rendszerét választotta új moszkvai leányvállalata számára.

Egyre gyakoribb a szoftveres modernizáció az autóalkatrész- és gumiiparban: nem sokkal azután, hogy a világ egyik vezető autóalkatrész-gyártójaként ismert Continental AG belekezdett a mySAP.com elektronikus üzletviteli (e-business) platform globális szintű bevezetésének, a Pirelli, a világ egyik vezető gumiabroncs- és gumiáru-gyártó vállalata az iScala 2.1-et választotta Moszkvában nyíló új értékesítési irodája számára. Az első ütemben a Pirelli a Scala kollaboratív ERP szoftverének pénzügyi, logisztikai és bérelszámolás moduljait helyezi üzembe.

A Pirelli döntését – mely szerint az iScalat választja – számos tényező indokolta, többek között a szoftver teljeskörű funkcionalitása, továbbá, hogy az orosz nyelvű rendszer a helyi pénzügyi környezetet teljes mértékben figyelembe veszi. Fontos szerepet játszott a döntésben, hogy a Scala helyi irodával rendelkezik és ütőképes tanácsadói csapata jártas az orosz üzleti és jogi gyakorlatban.

„A Pirelli nem az egyetlen nagyvállalat Oroszországban, amely a Scalát választotta” – mondta Andrey Shabanov, a Scala FÁK régiójának ügyvezető igazgatója. „Jelenleg több mint 550 vállalat használja az Scala ERP szoftverét a FÁK-on belül, 10 százalékkal többen, mint tavaly. Az új ügyfelek a helyi vállalatok közül kerülnek ki- mint például az Electroizdelia, az Autoelectronica, és a Cherkizovsky Agroindustrial Complex -, másrészt megtalálhatóak köztük nyugati vállalatok – például a német Rittal – oroszországi leányvállalatai.”

A májusban megjelent iScala 2.1 a világ első célirányosan fejlesztett kollaboratív ERP platformja, amelyet úgy alakítottak ki, hogy valódi együttműködést tegyen lehetővé – hogy ne csupán egy vállalat működjön jobban, hanem vállalatok összessége legyen képes hatékonyabban együttműködni. A Scala kollaboratív ERP szoftvere egy, az üzleti folyamatokat felügyelő, teljesen integrált szoftvercsomag, amely képes megfelelni a különböző jogrendszereknek és többféle pénznemet kezel – ez pedig különösen nagy segítség azon vállalatok számára, amelyek különböző helyi piacokon vannak jelen egy időben. A program többnyelvű, több mint 20 nyelvre lefordították, így oroszra is. A Scala felhasználók a saját nyelvükön és saját pénznemükkel használhatják a rendszert, de a jelentések a központi irodában használt nyelven és pénznemben készülnek.

„Hiszünk abban, hogy egy olyan költséghatékony megoldást biztosítunk a vállalatok számára, amely megfelel üzleti igényeiknek most és a jövőben egyaránt, valamint kiszámíthatóvá teszi informatikai befektetéseiket hosszabb távon is” – mondta Mike Burdett, a Scala vezérigazgatója. „Az a tény, hogy a nagyvállalatok – mint például a Pirelli – is a Scalat használják, bizonyítja termékstratégiánk helyességét. Ezek a cégek folyamatosan azt jelzik, hogy szeretnék automatizálni az adatok feldolgozását vállalataikon belül és azok között egyaránt, annak érdekében, hogy még inkább az ügyfélkapcsolataik kiépítésére koncentrálhassanak. Technológiánk lehetővé teszi ezt az automatizálást – hiszen pontosan az a fajta előremutató technológia, amelyet ügyfeleink igényelnek, és mi folyamatosan biztosítjuk számukra ezt.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák