Connect with us

technokrata

NIS 2003 Professional Edition: internetes védelem kisvállalkozások számára

Dotkom

NIS 2003 Professional Edition: internetes védelem kisvállalkozások számára

A Symantec bejelentette a Norton Internet Security 2003 Professional Editiont, a kisvállalkozásoknak, a szakembereknek és a gyakorlott felhasználóknak szánt, nagymértékben integrált internetes védelmi és titkosságmegtartó programcsomagot.

A Norton Internet Security 2003 Professional Edition egyetlen megoldásban elégíti ki a kisvállalkozások felhasználóinak a hackerek, a vírusok, az információs vagyont érintő veszélyek és az Internet hatékony használatától való elterelés elleni hathatós védelmével kapcsolatos igényeit. A Norton Internet Security 2003 Professional Edition a Symantec legjobb, átdolgozott tűzfal-, bizalmasságvédő, víruselhárító és tartalomszűrő eljárásait egyetlen, könnyen kezelhető programcsomagban tartalmazza.

A levélszemétszűrés bevezetése, az önműködő víruseltávolítás és az egyszerűsített kezelőfelület mellett a Norton Internet Security 2003 Professional Edition adat-helyreállítással és -tisztítással, fejlett webeszközökkel és megnövelt termelékenységszabályozó elemekkel segít a kisvállalkozásoknak az internet gyakorlati kihasználásának – az onnan eredő veszélyek kiküszöbölése mellett történő – megnövelésében.

A szoftver a Norton AntiVirus 2003 Professional Edition teljes változatát is tartalmazza. Ezekkel a képességekkel felszerelkezve a felhasználók megvédhetik és szükség esetén helyreállíthatják az akár véletlen törlés, akár vírusfertőzés következtében sérült fontos alkalmazásokat és file-okat. Mindemellett a kisvállalkozások és a gyakorlott felhasználók a szükségtelenné vált file-ok digitális „ledarálásával” meg tudják óvni a fokozottan kényes adataikat.

A hatékonyság megnövelése érdekében a Norton Internet Security 2003 Professional Edition új webeszközökkel is rendelkezik, amelyek a merevlemez maximális kihasználását és a behívással történő netre kapcsolódáskor a kapcsolat fenntartását szolgálják. A Web Cleanup (webtisztító) egyetlen egérkattintással eltünteti az átmenetileg tárolt állományokat, a visszatekintő jegyzéket és a sütiket. A Connection Keep Alive (kapcsolatfenntartó) a felhasználói tevékenység utánzásával megelőzi, hogy az Internet-kapcsolat passzivitás miatt megszakadjon. A Connection Keep Alive különösen hasznos a távolról, behívós kapcsolaton az e-mailjeiért bejelentkező üzletemberek számára.

A Norton Internet Security 2003 Professional Edition része a Norton Productivity Control (hatékonyságkezelő), amely a zaklató webtartalom kiszűrésével és a legtöbb hírcsoport elérésének megakadályozásával az Interneten töltött idő hatékonyabb felhasználását teszi lehetővé. A User Access Managerrel (felhasználói elérésszabályzó) együtt használva a kisvállalkozás munkacsoportját felügyelő személy a termelékenységet rontó, zaklató webhelyek elérésének korlátozására különféle felhasználói munkakörnyezeteket hozhat létre.

A Norton Internet Security 2003-hoz hasonlóan a Norton Internet Security 2003 Professional Edition is tartalmazza a Norton Intrusion Detectiont, amely önműködően megakadályozza az internetes forgalommal gyorsan terjedő olyan támadásokat, amelyeket egy tűzfal önmagában nem képes megállítani.

A Norton Internet Security 2003 Professional Edition része a Norton Privacy Control is, amely a bizalmasság megóvásának új lehetőségeivel, így a bizalmas információnak a védelem nélküli webhelyekre, e-mailben, a Microsoft Office csatolmányain vagy a közvetlenüzenet-rendszereken keresztül történő elküldésének megakadályozásával járul hozzá a biztonsághoz. Tartozéka a Norton Spam Alert, amely lehetővé teszi a bosszantó levélszemét kiszűrését. A Norton Internet Security 2003 Professional Edition kezelhetőségét javító újításokhoz tartozik az egyszerűsített kezelőfelület, a teljes internetforgalom egy kattintással történő leállításának lehetősége és egy vizuális védelemfigyelő.

Az önműködő LiveUpdate és a Network Notification (hálózati értesítés) is fontos tulajdonsága a programcsomagnak. Az önműködő LiveUpdate minden alkalommal, amikor a felhasználó az Internethez kapcsolódik, utánanéz, hogy van-e új vírusazonosító és letölti azt. Ezáltal a munka megzavarása nélkül biztosított a védelem az új internetes veszélyek ellen.

A Network Notification figyelmezteti a felhasználót, ha a számítógépe vezeték nélküli hálózathoz kapcsolódik. Ez különösen fontos azoknak, akik a repülőtéren, a szállodában vagy más nyilvános helyen, ahol nyilvános vezeték nélküli hálózat áll rendelkezésre, Wi-Fi-vel felszerelt laptopot használnak. Az ilyen felhasználók más módon nem szereznének tudomást arról, hogy a gépük a hálózatra csatlakozott és ezáltal az esetleges hackelési kísérletek célpontjává válhatott.

A Symantec Norton AntiVirus 2003-as változatáról részletesebb cikk olvasható a Terminal Gyakorlat rovatában, a kapcsolódó cikkek linkjére kattintva.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle