Connect with us

Eltérő szolgáltatók MMS rendszerének együttműködése Finnországban

Dotkom

Eltérő szolgáltatók MMS rendszerének együttműködése Finnországban

A Nokia és a Tecnomen a Sonera és a Radiolinja szolgáltatásának összekapcsolásával első ízben valósította meg az eltérő szolgáltatók MMS rendszerének együttműködését Finnországban.

Finnországban a Nokia és Tecnomen berendezéseinek felhasználásával a világon először sikerült összekapcsolni két különböző szolgáltató, a Sonera és a Radiolinja MMS (multimédiás üzenetküldési szolgáltatás) rendszerét. Az MMS megoldás révén a fogyasztók szöveget, képet, grafikát, beszédet, és hangfelvételt tartalmazó üzeneteket küldhetnek és fogadhatnak. A szolgáltatók összekapcsolásának új lehetősége révén a Sonera és a Radiolinja előfizetői zökkenőmentesen válthatnak egymás között multimédiás üzeneteket.

A sikeres összekapcsolódás során az új MMS-átjáró funkciót is tartalmazó, megbízható és biztonságos Sonera GRX szolgáltatást alkalmazták. Mivel az átvitelhez szükséges infrastruktúra már létezett, ezért a két szolgáltató gyorsan és egyszerűen össze tudott kapcsolódni. Az MMS együttműködési megállapodás és annak műszaki megvalósítása révén a multimédiás üzenetküldés valódi tömegszolgáltatássá válik Finnországban. A kapcsolatnak köszönhetően a Sonera előfizetői multimédiás üzeneteiket elküldhetik a Radiolinja MMS szolgáltatását használó barátaiknak, és mindez a másik irányban is működik.

„A Nokiánál mindig a nyílt szabványokat támogattuk, és szilárd meggyőződésünk, hogy az MMS és a jövőbeli 3G szolgáltatások igazi sikeréhez elengedhetetlen az eltérő hálózatok és szolgáltatók együttműködése. A Nokia multimédiás üzenetküldési szolgáltatásközpont (MMSC) a 3GPP műszaki specifikációinak megfelelő módon, az interoperabilitást biztosító MM4 interfész használata révén működik együtt más szolgáltatók MMS központjaival” – mondta Olli Oittinen, a Nokia alelnöke.

„Nagy örömmel érkeztünk el ehhez a mérföldkőhöz, melyet a Sonera, Radiolinja és Tecnomen együttműködése jelez, és elképzeléseink szerint az európai és ázsiai MMS rendszerek összekapcsolhatósága már 2003 második felére valósággá válik. Ahogy az SMS rendszernél is történt, az MMS rendszerek együttműködése növeli majd az MMS forgalmat, és így a bevételeket is, bár úgy gondoljuk, hogy ez a folyamat az MMS esetében sokkal rövidebb idő alatt végbemegy majd” – tette hozzá Olli Oittinen.

„A mobiltelefónia célja az emberek összekapcsolása, függetlenül attól, hogy azok mely szolgáltatót választották. A ma útjára indított, összekapcsolt üzenetforgalom nagyon fontos a képüzenet-szolgáltatások elterjedése szempontjából. A finnek mostantól kezdve egyre fantáziadúsabb módon tudják majd egymást szórakoztatni és tájékoztatni” mondta Jouko Lintunen, a Radiolinja alelnöke.

„Az MMS-szolgáltatások gyors elterjedésének előfeltétele, hogy a multimédiás üzenetküldési szolgáltatás szolgáltatókon átívelő kommunikációs csatornává váljon. A felhasználók számának növekedésével párhuzamosan a szolgáltatások széles választéka, és az általuk nyújtott kényelem életünk szerves részévé válik majd. Úgy gondolom, hogy a multimédiás üzenetküldés pont olyan robbanásszerűen terjed majd el, mint ahogy azt az elmúlt évtizedben az SMS tette” – mondta Janne Vainio, a Sonera alelnöke.

„Az MMS fejlődésének fontos mérföldkövéhez érkeztünk” mondta Kai Kauto, a Tecnomen eladási részlegének vezetője. „Hiszünk abban, hogy az MMS sikerének kulcsa, hogy a felhasználók különböző hálózatokon és készülékeken át is egyszerűen és gyorsan tudjanak majd multimédiás üzeneteket küldeni és fogadni.”

A DNA MMS szolgáltatásának a többi hálózattal történő összekapcsolása révén a Suomen 2G szolgáltató is tervezi a csatlakozást.

„Most beindított Finnet multimédiás szolgáltatásunk érdekében hálózatszolgáltatónkkal, a Suomen 2G Oy vállalattal együtt a szolgáltatók közötti együttműködésről szóló tárgyalások végső szakaszában járunk. Örömmel vennénk részt az egyedülálló finn mobilpiac kialakításában és továbbfejlesztésében” – mondta Ari Tolonen, a DNA Finland Ltd. vezérigazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom