Connect with us

technokrata

Mobilcom: UMTS-hálózat eladó

Dotkom

Mobilcom: UMTS-hálózat eladó

A súlyos veszteségekkel küzdő német mobilszolgáltató a részben kiépített UMTS-hálózatának eladásával csökkentené adósságait.

A hosszú hónapokon keresztül bizonytalan sorsú német mobilszolgáltató, a Mobilcom továbbra is bankhitelekből kénytelen finanszírozni működését. Thorsten Grenz, a Mobilcom igazgatója elmondta, hogy amennyiben a cég értékesíteni tudja a részben kiépített UMTS-hálózatát, akkor ismét képes lesz a stabil működésre. Grenz ezen felül a nyereséges Internet-szolgáltató Freenet 76%-os tulajdonrészét is eladná.

A Freenet részvény jelenleg 5 euró körül mozog, Grenz azonban a teljes részvénycsomag eladásától 50%-os felárat vár el. A Freenet eladása előtt a Mobilcom teljes vezetékes részlegét az Internet-szolgáltatónak kívánja eladni.

Grenz 2003 első félévében a Mobilcom UMTS-hálózatától is meg kíván válni, melyet elemzők a jelenlegi kiépítettség mellett 480 millió euróra taksálnak. A befolyó összeg 90%-a azonban a France Telecom számlájára kerül majd. “A végleges ár attól függ majd, hogy a Mobilcom hálózata mennyire illeszkedik a vásárló hálózatába”- nyilatkozta Grenz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom