Connect with us

technokrata

Késik Németországban az EU nyomására megvalósuló távközlési szolgáltató-választás

Dotkom

Késik Németországban az EU nyomására megvalósuló távközlési szolgáltató-választás

December elseje helyett csupán jövőre, február utolsó napjára halasztódik Németországban a szolgáltató szabad megválasztásának lehetősége helyi hívásoknál.

A telekommunikációs piac liberalizációját követően a németországi előfizetőknek módjuk lenne helyi hívásonként szabadon szolgáltatót választani. Azonban az előre beígért december elsejei időpont technikai okok és a túl rövid átállási időszak miatt 2003. február 28-ra halasztódott a helyi beszélgetések esetében.

A szabad szolgáltató-választást az EU nyomására kellett a helyi beszélgetéseknél bevezetni Németországban. A fenyegető Európai Bizottság szerződésszegési eljárásától félve jelölték meg a december elsejét a németek.

Németországban egy háromperces helyi beszélgetés díj 0,06 euró, emellett az alapdíj is nagyon kedvező tarifát, átlagosan 8,18 eurót jelent, míg a belföldi távolsági beszélgetések díja világviszonylatban a második legolcsóbb.

***

A szolgáltató választás módjai:

– minden hívásra: Az előfizetők eldönthetik, hogy az addigi távközlési szolgáltatón keresztül bonyolítják-e le valamennyi telefonhívásukat, vagy új szolgáltatót választanak valamennyi hívásukhoz. Új szolgáltató választás esetén az előfizetőnek csak az új szolgáltatóval kell szerződést kötni, aki az ezzel kapcsolatos valamennyi további eljárást automatikusan elvégez.

– csak távolsági hívásokra: Az előfizetők eldönthetik, hogy távolsági hívásuk lebonyolításához is azt a szolgáltatót veszik-e igénybe, aki helyi hívásaikat bonyolítja, vagy egy másikat (ezen belül arra is lehetőségük lesz – nyilván a szolgáltatók árajánlatától és a szolgáltatás minőségétől függően -, hogy külön szolgáltatóval kössenek szerződést a belföldi, és egy másik szolgáltatóval a külföldi távhívásaik lebonyolítására). Ha az előfizető ezzel a lehetőséggel él, csak a kívánt új szolgáltatóval kell távolsági hívásokra vonatkozó szerződést kötnie.

– távolsági hívásonként: Az előfizetők egy-egy távolsági hívásuk lebonyolításakor a megszokott telefonszám elé egy néhány jegyű kódszámot ütnek be, amely az ezt követő hívásukat az általuk kiválasztott szolgáltatóhoz rendeli.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák