Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb Ericsson – PanTel együttműködés

Dotkom

Újabb Ericsson – PanTel együttműködés

A növekvő nemzetközi verseny és a globalizáció legnagyobb kihívása, melynek a gyártók és szolgáltatók egyaránt meg kell hogy feleljenek, a jobb költséghatékonyság elérése. A PanTel és az Ericsson felismerték a megváltozott követelményrendszert és új típusú együttműködést, igazi partnerkapcsolatot építettek ki egymással.

[Sajtóközlemény] A nemzetközi távközlési piacon lezajlott a hang és adatátviteli szolgáltatások fúziója. A távközlési szolgáltatók azon törekvésének, hogy Internet-alapú és kapcsolt áramköri hálózatukat egységesítsék, számtalan előnye van: a jobb minőség, a megbízhatóság, egységes felügyeleti rendszer bevezetése, gyorsabb adatátviteli sebesség, az infrastruktúra jobb kihasználása, rugalmasság, több fajta új szolgáltatás bevezetésének lehetősége, mindez csökkenő beruházási költségek mellett.

Ennek az innovatív megközelítésnek az Ericsson által nyújtott alappillérei:
– Az Ericsson felhasználva nemzetközi tapasztalatát, érzékeli az új kihívásokat és segíti a szolgáltatókat a helyes válaszok megtalálásában. Az együttgondolkodás már a várható igények felmérésének fázisában megkezdődik, minden összetevőre kiterjed, beleértve az üzemeltetés és a támogatás elemeit is.
– Együtt gondolkodik a szolgáltató szakértőivel és gazdasági számításokon alapuló üzleti modelleket, többvariációs megoldási javaslatot dolgoz ki. Sokfajta közös tevékenység tartozik ezen új megközelítési mód eszköztárába, többek között például: közös marketing, pre-sales tevékenység, üzleti megoldásokat bemutató műhelymunkák, workshopok.
– A javasolt megoldások jellemzője a több lépésben megvalósuló, fokozatos kiépítés, mely alkalmazkodik az igények bővüléséhez, és nem terheli nagy tömegű lekötött beruházási tőkével a szolgáltatót.
– Integrált, teljeskörű megoldásokat kiépíteni az Ericsson felfogásában azért könnyű, mert az Ericsson a nemzetközi szabványok szerinti illesztési pontokat, interfész protokolokat használja.
– Az Ericsson javaslatai egyszerre adnak a szolgáltatónak folyamatos árbevételt biztosítva nagyobb üzemeltetési biztonságot, kiváló minőséget és gyorsaságot, rugalmasságot a változó előfizetői igények kielégítésére.

A PanTel Rt. a hazai vezetékes távközlési piac vezető alternatív szolgáltatójaként mindig élen járt az új távközlési technológiák alkalmazásában. A PanTel már a liberalizációt évekkel megelőzően nyújtott IP-alapú távbeszélő szolgáltatást (VoIP). A VoIP jogi kereteinek kialakítása, illetve az első VoIP engedély beszerzése egyértelműen az innovációs verseny első helyére pozicionálta a PanTelt. A távközlési liberalizációra készülve a PanTel a hagyományos technológiák felé is nyitott, ennek keretében történt – a meglévő IP-alapú platform mellett – a hagyományos távbeszélő technológia meghonosítása is.

A PanTel Rt. és az Ericsson Magyarország együttműködése több évre nyúlik vissza. Ezen együttműködés egyik fontos mérföldköve 2001-ben egy AXE digitális telefonközpont üzembe helyezése volt, majd 2002-ben sor került a második AXE központ megrendelésére. Az AXE a világon a legelterjedtebb telefonközpont rendszer, 135 országban több, mint 165 millió előfizető élvezi szolgáltatásait.

Az együttműködés keretében a PanTel jelentősen kibővíti a már kiépített távbeszélő (ISDN) platformját. A platformbővítést alapvetően az alábbi tényezők teszik szükségessé:
– A PanTel a közép-kelet-európai régió egyik vezető távközlési vállalataként a régióban szinte az összes távközlési szolgáltató partnereként a régióba belépő ill. onnan kilépő távközlési forgalom egyik csomópontjaként szolgál.
– A hazai távközlési piacon, a liberalizáció által nyújtott lehetőséget kihasználva, az intézmények és vállalkozások teljes körű kiszolgálójaként internet-, adat- és távbeszélő szolgáltatást nyújt. A legutóbbi példa az Auchan: a PanTel az újonnan megnyíló két Auchan áruház teljeskörű távközlési szolgáltatójaként vállal szerepet.

A PanTel legutóbbi hálózatfejlesztése során két Ericsson Access Ramp (EAR – integrált hozzáférést tesz lehetővé a vezetékes hálózatokhoz, amely megengedi a berendezésen belül az analóg ill. digitális (ISDN) alapsávi csatlakozást, az ISDN-PRA vagy V5.1 szerinti hozzáférést és DSL vonalak használatát is) egységet telepített, amelyek a PanTel hálózatában működő AXE telefonközpontokhoz kapcsolódnak. Az így létrehozott hálózat felhasználói analóg és digitális vonalakról egyaránt igénybe vehetik a PanTel hangszolgáltatásait, elérhetik a belföldi és nemzetközi telefonhálózatot, és használhatják a PanTel nemzetközi VoIP szolgáltatását is. Az új eszközök jól illeszthetők a jövő új generációs (Next Generation Network) hálózataiba is, olyan jövőálló beruházások, melyek alacsony beruházási és üzemeltetési költség mellett további bővítési lehetőséget is nyújtanak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés