Connect with us

Hirdetés

technokrata

Peren kívül egyezkedik Kirch birodalma egy részéről

Dotkom

Peren kívül egyezkedik Kirch birodalma egy részéről

Tárgyal a KirchMedia és az Axel Springer Verlag. A téma a régi: az a 767 millió eurós tartozás, amely kulcsszerepet játszott a birodalom elleni csődeljárás megindításában.

A folyamatban lévő tárgyalások gyökerei csupán januárig nyúlnak vissza. Akkor ugyanis a Springer olyan tranzakciót hajtott végre – opciót hívott le – mely a ProSieben egy pakettjének a visszavásárlására kényszerítette Kirchet. Egyértelmű volt már akkor annak lehetetlensége, hogy a Springer 11,5 százalékos ProSieben pakettjéért a Kirch 767 millió eurót fizessen, ennek következtében viszont bekövetkezett a német vállalatok történetének egyik legnagyobb csődje, amely beletaszította az adósok rút lápjába a KirchMedia birodalmat.

Kirchék kissé megilletődve gyorsan bíróságra vitték az esetet az opció lehívásának jogszerűségére hivatkozván, és javaslatot tettek peren kívül megállapodásra, amely minden bizonnyal a Springer eredeti követelésénél lényegesen alacsonyabb összeget ígér, mintegy 30-65 millió eurót, amely azonban a ProSieben nagyobb tulajdonrészével járhat együtt.

Ha a konszernek megegyeznek, a ProSieben 11,5 százalékos pakettje visszakerül a Springer tulajdonába, mely után már csak egy stratégiai lépés a begyűjtött részesedés 28 százalékos kritikus küszöb fölé történő emelése.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés