Connect with us

Érdektelenség az Xbox Live-val szemben

Dotkom

Érdektelenség az Xbox Live-val szemben

A Microsoft nemrég vezette be Amerikában az Xbox Live szolgáltatást, mely segítségével a konzoltulajdonosok az Interneten is játszhatnak egymással. A Forrester Group kutatása alapján azonban a vásárlók minimális része tarja ezt csábítónak.

Az amerikai Forrester Research kutatóintézet legfrissebb jelentése szerint a konzoltulajdonosok és leendő vásárlók mindössze 15%-a tartja fontosnak, hogy a megvásárolandó konzol Internet-képes legyen. A megkérdezettek 82%-a az árat tartja a fő szempontnak. Az ár után a grafikai teljesítmény, a játékválaszték és a hang következnek, az internetes játék lehetősége mindössze a 13. helyre került a fontossági listán.

Amerikában meglehetősen kedveltek a konzolok, minden harmadik háztartásban található egy régi vagy újabb típusú darab. Az amerikai konzoltulajdonosok körében leginkább a Playstation 1 (PSOne) és a Nintendo64 a leginkább elterjedt játékgép. Az újabb konzolok közül a Playstation2 a Sega Dreamcast és a Nintendo Gamecube található meg a háztartásokban. A Microsoft Xbox 4%-os piaci részesedéssel a lista alján kullog, melyen a 2002. október 3-án bevezetett Xbox Live, azaz az online játéklehetőség sem változtatott – a Forrester elemzése szerint.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom