Connect with us

Csepeli György az Információs Társadalom Szakmai Napok rendezvényen: elektronikus ügyintézés jövőre

Dotkom

Csepeli György az Információs Társadalom Szakmai Napok rendezvényen: elektronikus ügyintézés jövőre

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai államtitkára beharangozta az elektronikus ügyintézés jövő évi elindulását a BME Információs Társadalom- és Trendkutató Központ (BME-ITTK) által rendezett konferencián.

2002. november 27-28-án rendezi meg a BME Információs Társadalom- és Trendkutató Központ (BME-ITTK) az Információs Társadalom Szakmai Napok 2002 konferenciát, a tavalyi Első Információs Társadalom Szakmai Nap folytatásaként. A rendezvény központi témája: az információs társadalom és az Internet kutatása a világban – különös tekintettel az európai és hazai viszonyokra.

Az információs társadalom és az Internet kutatása Magyarországon és Európában, illetve a kisebbségek és kultúrák megjelenése és lehetőségei az információs társadalomban voltak a fő témái az első napnak. A rendezvényen Csepeli György, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai államtitkára bejelentette, hogy az informatikai tárca szándékai szerint jövőre elindulhat az elektronikus ügyintézés.

Ennek egyelőre azonban több akadálya is van, s annak ellenére, hogy az elektronikus ügyintézést lehetővé tevő elektronikus aláírásról ugyan már megszületett a jogszabály, az eljárás túl bonyolultnak bizonyult, s többek között emiatt hitelesítő intézetek sem jöttek létre ezidáig. Az sem elhanyagolható tény, hogy az Európai Unió által előírt 20 alapvető közszolgálat elektronizálásából egy sem valósult még meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom