Connect with us

Átadták az Infopark központi épületét – újabb lépés a tudásalapú gazdasághoz vezető úton

Dotkom

Átadták az Infopark központi épületét – újabb lépés a tudásalapú gazdasághoz vezető úton

A gonoszok létszámával megegyező mennyiségből immáron átadásra került a harmadik és a negyedik épület is, amely újabb előrelépésnek számít hazánk információ-technológiai ágazatának fejlődésében.

Kovács Kálmán informatikai miniszter szerint Magyarország számára nemcsak stratégiai, hanem egyben létkérdés az információ-technológiai ágazat fejlesztése. Ennek egyik jelentős mozzanata, hogy átadásra került az ELTE és a Műszaki Egyetem közötti csaknem 70 ezer négyzetméteres telken két épület is, mely az Infopark Fejlesztési Rt. mintegy 10 milliárd forintos beruházásának keretében készült el.

Az IHM minisztere ugyanis a tudásalapú gazdaság megteremtését hazánk egyik legkomolyabb kitörési esélyének és lehetőségének tartja arra vonatkozóan, hogy megfelelő tempóban felzárkózzunk az Európai Unióhoz. Az Infopark ennek lehet az alapja, hiszen a kutatás-fejlesztésben dolgozó szakemberek így Magyarországon maradhatnak.

A Népszabadság információi szerint az Infoparkot létrehozó Infopark Fejlesztési Rt.-t – amelyet a magyar állam tulajdonában lévő Infopark Rt. és a német IVG alapított – ez a cél vezérelte. A technológiaorientált, hardverrel, szoftverrel, telekommunikációval és új médiával foglalkozó vállalatok számára létesítettek üzleti csomópontot. Közép-Európa első technológiai és innovációs parkjának kialakítása egy 1996-os kormányrendelet alapján kezdődött. Az első bérlő a Matáv, amelynek épületét 2000 májusában adták át.

Az Infopark végleges megvalósulásában mintegy százezer négyzetméternyi irodaterületen akár ötezer embernek is adhat munkahelyet – két-három éven belül.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom