Connect with us

technokrata

Újabb nagyszabású DoS támadás az Interneten

Dotkom

Újabb nagyszabású DoS támadás az Interneten

Egy hónappal a rootszerverek elleni akció után ismét összehangolt támadás érte az Internet egy jelentős részének működését biztosító szervereket.

Az UltraDNS nevű domainnév karbantartó cég a múlt hét végén nagyszabású DoS támadáson esett keresztül. A terhelés csúcsidőszakában közel 2 millió kérelmet kaptak a főként .info (és néhány egyéb – nemzeti – TLD) szerverek hostolásával foglalkozó számítógépek, másodpercenként (!). A közel négy órás támadás során a szolgáltató adminisztrátorai fáradtságos küzdelmet folytattak ezen szerverek elérhetőségének biztosításáért – közölte Ben Petro, az UltraDNS vezérigazgatója. Petro szerint ez volt a legnagyobb támadás, amit valaha is láttak. Emellett kihangsúlyozta, hogy a cég központi DNS szolgáltatását nem érintette az eset.

Közel egy hónapja, hogy támadás érte a rootszerverek nagy részét – az akkori eset kapcsán is bekapcsolódott az FBI a nyomozásba, s a mostani ügyben is részt vesznek az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozóirodájának ügynökei. Egyelőre azonban senki nem közölte hivatalosan, mit tudtak meg a támadásról – mivel elosztott, azaz ditributed DoS attackról van szó, az ötletadó kiderítése több mint nehézkes.

Petro elmondta; az utóbbi időkben bekövetkezett esetek alapján levonható az a tanulság, hogy már nemcsak egyes cégeket akarnak megkárosítani a támadók, hanem maga az Internet infrastruktúrájának megbénítása is céllá vált. ˝Ha az Amazon.com-ot bénítják le, akkor az az Amazon számára jelent problémát. Ha a .com, .org és .net TLD-jű szerverek állnak le, akkor az az egész nemzetgazdaságot érinti˝ – fejtette ki véleményét az UltraDNS vezérigazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle