Connect with us

Terjeszkedik a Borland – több jelentős cégfelvásárlás az ősszel

Dotkom

Terjeszkedik a Borland – több jelentős cégfelvásárlás az ősszel

Az őszi időszak több jelentős cégfelvásárlást is hozott a Borlandnak, amely így tovább erősítette pozícióit a szoftverfejlesztő cégek között.

Még október elején került sor a következő generációs design-driven technológiát biztosító, piacvezető BoldSoft MDE Aktiebolag felvásárlására, amely elsősorban a vállalati szintű szoftverfejlesztési eljárás felgyorsításával és a vállalkozáson belül együttműködés fejlesztésével foglalkozik. A Borland ezzel a lépéssel megerősítette pozícióját a Microsoft .Net framework tekintetében.

A Borland és a Starbase végleges szerződést kötöttek, amely szerint a Borland egy azonnali licitajánlatot követően felvásárolja a Starbase vállalatot összesen mintegy 24 millió dolláros, azaz részvényenként 2,75 dolláros vételáron. A Starbase termékei kiegészítik és kiterjesztik a Borland termékskáláját, és egy olyan piacot céloznak meg, amely a META Group nevű kutatóintézet előrejelzései szerint 2004-re eléri az 1 milliárd dolláros nagyságrendet. A kaliforniai Santa Anában működő Starbase a szoftver konfigurációmenedzsment technológia vezető szállítója. A Starbase Corporation, amely világszerte több mint 4200 ügyféllel rendelkezik, teljes lefedettséget nyújtó szoftver életciklus megoldást kínál, amely tartalmazza a követelmények meghatározását és kezelését, az alkalmazás szoftver- és tartalomfejlesztést, valamint a változás- és konfigurációmenedzsmentet.

Október végén vásárolta meg a Borland a TogetherSoft nevű céget 185 millió dollárnyi készpénzért és részvényekért (egészen pontosan 82,5 millió dollárt fizettek készpénzben és 9 millió 50 ezer részvényt – 11,34 dolláros záróáron számolva). A TogetherSoft megoldásai egyszerűsítik és integrálják a design és az elemzés folyamatát az összetett szoftveralkalmazások fejlesztésében. Ezen megoldások a főbb vállalati platformokon és nyelveken – Java, C++, Visual Basic, VB.Net, C# – egyaránt működőképesek és alkalmazhatók. A tranzakció nyomán körülbelül 400 alkalmazottal és 4000 felhasználóval gazdagodott a Borland. A TogetherSoft utóbbi négy negyedéves bevétele összesen 51 millió dollár volt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom