Connect with us

technokrata

Újabb hamis termékek bukkantak fel – legyünk résen!

Dotkom

Újabb hamis termékek bukkantak fel – legyünk résen!

Már a csomagolásra is felkerült a figyelmeztetés.

November végétől a HP nyomtatók vásárlóit új embléma figyelmezteti a nem eredeti kellékanyagok használatának veszélyeire.

A HP nyomtatói olyan professzionális technológiával működnek, amely megköveteli a maximális pontosságot. Ez a precizitás csak abban az esetben garantált, ha hologramos eredetigazoló matricával ellátott eredeti festékkazettát használunk nyomtatáskor. A nem legális csatornából származó kellékanyag tönkreteheti a nyomtatót, illetve ha a termékkárosodás bizonyítottan a nem eredeti festékkazetta-használatnak köszönhető, a HP garanciavállalása megszűnik.

Hologramos védelem

A Hewlett-Packard 1998 szeptemberében hologramos, egyedi sorszámozással ellátott eredetigazoló matricát vezetett be, amelyeket a legális úton, hivatalos nagykereskedőkön és partnereken keresztül forgalomba hozott festékkazetták dobozára ragasztott. Az intézkedést a mind nagyobb számban előforduló hamisított, utántöltött vagy becsempészett kellékanyagok tették szükségessé. A matricával ellátott termékek garantáltan eredeti HP kellékanyagok, amelyek mögött a Hewlett-Packard technológiája, sokéves gyártási tapasztalata és garanciája áll. A nem matricázott kellékanyagok eredete bizonytalan, sok esetben illegális úton kerülnek forgalomba vagy illegális gyártás eredményei, ezért minőségben lényegesen elmaradhat a megszokott HP színvonaltól, és könnyen tönkreteheti a nyomtatót.

A HP Magyarország ezért nem támogatja a nem matricázott kellékanyag használatát a HP nyomtatókban. A HP Supplies Connect Partner minősítésű viszonteladók kiemelt forgalmazóként csak eredeti, hologramos matricával ellátott kellékanyagokat forgalmaznak.

SMS-promóció

2002. december 6-ával folytatódik a tavalyi év sikeres ˝Legyen eredeti!˝ kellékanyag promóciója, de immáron új köntösben.

A végfelhasználóknak a hologramos eredetigazoló matrica 7 számjegyű számkódját kell SMS-ben visszaküldeni egy előre megadott telefonszámra. A visszaküldött kódszámok heti és havi sorsoláson vesznek részt. Hetente 5 szabadidős terméket és havonta 1 HP 812-es digitális kamerát sorsolnak ki a résztvevők között. Az akció 6 hónapon keresztül, július 31-ig tart.

A kommunikációs anyagok, és további információ kiemelt viszonteladóinknál, a vevőszolgálatnál és a oldalon érhetők el november utolsó hetétől.

Nem csak HP!

Ismeretes, hogy nem csak a HP-t sújtja a termékkalózkodás: csak idén márciusban 50 ezer hamisított Epson tintapatront sikerült lefoglalni a Münster-Osnabrück-i repülőtéren. A hamisítványok kívülről oly mértékben hasonlítanak az eredetire, hogy gyakorlatlan szemmel szinte lehetetlen különbséget tenni.

Legyünk résen…Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle