Connect with us

technokrata

Megállapodást kötött az IEC és az IEEE

Dotkom

Megállapodást kötött az IEC és az IEEE

Az elektrotechnikai világszabványok fejlesztését elősegítő megállapodás jött létre az IEEE és a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság között.

A 63 tagországot tömörítő Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (IEC) valamint a Villamos- és Elektronikai Mérnökök Intézete (IEEE) között létrejött új együttműködési megállapodás első lépéseként a két szervezet meghatározza azokat az IEEE szabványokat, amelyeket bevonhatnak az IEC szabványalkotó eljárásába, majd az illetékes IEC-testület pozitív elbírálása után az új elektronikai, távközlési, energiatermelési és egyéb elektronikai szabványok az IEC/IEEE kettős logo alatt nemzetközi szabványként kerülnek közzétételre.

Ennek értelmében az IEC tagországok az IEEE szabványait saját nemzeti szabványként fogadhatják el. A megállapodás eleget tesz a Kereskedelmi Világszervezet nagyobb fokú nyitottságot, átláthatóságot, törvényességet és következetességet sürgető felhívásával is, emellett ösztönzi a nemzeti, regionális és nemzetközi szabványok egészséges egybeolvadásának folyamatát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle