Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megállapodást kötött az IEC és az IEEE

Dotkom

Megállapodást kötött az IEC és az IEEE

Az elektrotechnikai világszabványok fejlesztését elősegítő megállapodás jött létre az IEEE és a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság között.

A 63 tagországot tömörítő Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (IEC) valamint a Villamos- és Elektronikai Mérnökök Intézete (IEEE) között létrejött új együttműködési megállapodás első lépéseként a két szervezet meghatározza azokat az IEEE szabványokat, amelyeket bevonhatnak az IEC szabványalkotó eljárásába, majd az illetékes IEC-testület pozitív elbírálása után az új elektronikai, távközlési, energiatermelési és egyéb elektronikai szabványok az IEC/IEEE kettős logo alatt nemzetközi szabványként kerülnek közzétételre.

Ennek értelmében az IEC tagországok az IEEE szabványait saját nemzeti szabványként fogadhatják el. A megállapodás eleget tesz a Kereskedelmi Világszervezet nagyobb fokú nyitottságot, átláthatóságot, törvényességet és következetességet sürgető felhívásával is, emellett ösztönzi a nemzeti, regionális és nemzetközi szabványok egészséges egybeolvadásának folyamatát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés