Connect with us

technokrata

HP: tisztuló piac, rekord eredmény a 2002-es pénzügyi évben

Dotkom

HP: tisztuló piac, rekord eredmény a 2002-es pénzügyi évben

A HP Magyarország kellékanyag csoportja rekord eredmény ért el a 2002-es pénzügyi évben, ez dollárban 36% forgalombővülést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A Hewlett-Packard szerint a növekedés mozgatórugói a megbízható, képzett partneri kör, az installált bázis növekedése, a nyomtatási szokások átalakulása és nem utolsósorban a magyar piac radikális tisztulása. A magyar piac dinamikusabban bővül, mint a jóval fejlettebb nyugat európai piacok, növekedésben megelőzi az EU-csatlakozásra váró országokat is.

A Kellékanyag Csoport több mint 2.300 partnerén keresztül értékesíti termékeit Magyarországon. A HP-t a vállalati, üzleti szektorban 8 kiemelt cég Supplies Connect-Select, továbbá 22 cég Supplies Connect Partner státuszban képviseli a napi, közvetlen üzletmenet során. További 2.000 cég a HP forgalmának csaknem 30%-át adja. Fontos partneri kör még az úgynevezett kiskereskedelmi értékesítők köre, akik 2002-re a legszigorúbb európai összehasonlításban is megállják helyüket.

A HP felmérései szerint 380 ezer magyar háztartás rendelkezik nyomatóval, melynek többsége valamilyen HP nyomtató, hiszen ebben a szegmensben 60% felett van a vállalat részesedése. Az új technológiák bevezetése, (PhotoRet IV) radikálisan átalakítja a nyomtatási szokásokat, a magyar végfelhasználók 25%-a nyomtat színesben rendszeresen. A digitális képalkotás elterjedésével egyre több színes dokumentum, fotó és egyéb nyomat készül el. A nagyobb teljesítményű nyomtatóknál a HP Photoret IV precíziós képfeldolgozási eljárás segítségével ugyanis kiemelkedően pontos és élethű nyomtatási minőség érhető el, mert egyetlen képponton 40 parányi festékcsepp is elhelyezhető. Ezzel a megoldással képpontonként több, mint 1,2 millió szín nyomtatható, ami egyedülálló technológiai előrelépést jelent.

A HP vásárlóinak több mint 80%-a választja az eredeti, hologramos eredetigazolással ellátott kellékanyagot. Ez az arány a vállalti és államigazgatási szférában még magasabb – ez utóbbiban 100% -, köszönhetően a programoknak és a komplex ajánlatoknak, melyeknek egyre gyakoribb eleme a környezetvédelem. A HP Kelet-Közép-Európában elsőként vezette be a kiürült festékkazetták központi begyűjtését, a Toner Take Back Programot, amely során a termékösszetevők 95%-a újrahasznosítható.

A piac tisztulását segítette továbbá a bevezetett Védjegyvédelmi eljárás, ami gátat szab az illegális csatornán az országba kerülő kellékanyag-forgalomnak. Szerencsére elmondható, hogy a HP erőfeszítései összhangban vannak a hatósági intézkedésekkel, és folyamatos egyeztetés folyik az eljárás keretében. A 2003-as tervek nem kevésbé merészek, a tervek szerint a jövő évben a növekedés legalább 20% lesz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle