Connect with us

Vállalati informatika – Sun ONE Application Server 7

Dotkom

Vállalati informatika – Sun ONE Application Server 7

Szigetrendszerek helyett alkalmazásintegráció.

Az elmúlt évek informatikai fejlesztései során a vállalatok gyakran csak egy-egy probléma, például a számvitel, az ügyfél- és a raktárkészlet nyilvántartásának megoldására koncentráltak, s nem a teljes üzleti folyamat menedzselését tartották szem előtt.

Az informatikai beruházások természetesen nem voltak hiábavalók, hiszen növelték a vállalatok rugalmasságát azáltal is, hogy kevesebb idő alatt sokkal több információt voltak képesek feldolgozni, mint korábban.

Az egy-egy probléma megoldására koncentráló IT-fejlesztéseknek azonban a beruházás idejében még nem nyilvánvaló, de mára már teljesen egyértelmű hátránya, hogy a különböző informatikai rendszerek egymástól elkülönülten működnek, s gyakran nem is kommunikálnak egymással, miközben az üzleti folyamatok mind nagyobb része válik informatikai rendszerek által támogatottá és mind több felhasználó éri el az alkalmazásokat. Mindeközben a rendszerek egyre bonyolultabbá válnak. A Meta Group felmérése szerint az informatikai rendszerek 2 évre vetített teljes birtoklási költsége az alábbiak szerint alakul:

Integráció 32%
Személyzet 16%
Tesztelés/Hibakeresés 30%
Hardver 10%
Szoftver 12%
Azaz, a fenntartási és működtetési költségeknek mintegy 78%-a a komplexitásból fakad.

Különösen igaz ez a szigetszerű működés a nagyvállalati informatikai rendszerek esetében, amelyek így kevésbé hatékonyan tudnak működni: egyrészt azért, mert a részalkalmazások kapacitásának csak egy részét kötik le, másrészt pedig azért, mert az egységek közötti szinkronizálás hiányában a vállalatok nem tudják kihasználni a rendszerek közötti átjárásból fakadó előnyöket. Az informatikai szigetek közötti átjárás megteremtésére napjainkban egyre szélesebb körben alkalmazott technológia az alkalmazás-szerver, amely a vállalati rendszerek komplexitásának csökkentésére és az alkalmazások szabványokon alapuló együttműködésére alkalmas.

Kevesebből többet

A Sun ONE alkalmazás szerver nemcsak a hatékonyságot növeli azáltal, hogy megoldja a szigetrendszerek kommunikációját, hanem sajátos módon választ ad a vállalati informatikusok számára manapság sok fejtörést okozó kérdésre is: hogyan csináljon a kevesebből többet úgy, hogy közben még fejlődjön is a cég informatikai rendszere?Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom