Connect with us

Új alkalmazás szervert mutatott be a Sun

Dotkom

Új alkalmazás szervert mutatott be a Sun

Az új, integrált, Java eszközökkel rendelkező, ingyenes Sun ONE Application Server 7 Platform Edition gyorsabbá és gazdaságosabbá teszi a web-szolgáltatások létrehozását.

A Sun Microsystems bemutatta a Sun ONE Application Server 7 két új kiadását. A termék immáron az új Sun ONE Studio for Java, Enterprise Edition 4.1 webes fejlesztőkészlettel integráltan jelenik meg. A termék alapverziója (Platform Edition) ingyenes mind a felhasználók -, mind pedig szoftverfejlesztők (ISV-k) számára, továbbá minden vezető platformon elérhető.

Az Application Server 7 a Sun J2EE (Java 2 Enterprise Edition) platform, 1.3-as verzió és a Java WSDP első teljes termékimplementációja. A Java WSDP egy integrált eszközkészlet, amelynek segítségével a fejlesztők XML és webes alkalmazásokat, valamint webes szolgáltatásokat készíthetnek, tesztelhetnek és helyezhetnek üzembe, továbbá tartalmazza a webes szolgáltatási szabványok – mint például a WSDL, a SOAP, az ebXML és a UDDI – szabványos Java implementációját.

Az alap Platform Edition most ingyenesen letölthető Solaris és Windows platformokhoz a kapcsolódó linkeknél található oldalról és januártól várhatóan szorosan beépül a Solaris 9 operációs környezetbe. A Sun Linuxhoz, HP-UX-hoz és AIX-hez használható verziók is elérhetők lesznek várhatóan két-három hónapon belül.

A Sun ONE Application Server Standard Editiona Platform Edition tulajdonságai mellett működés-felügyeleti funkciókat – például nagyobb méretű adminisztratív tartományok távoli adminisztrációját és figyelését – is biztosítja.

A Sun ONE Application Server már jó ideje működik a világ néhány legnagyobb és legigényesebb kereskedelmi webhelyének hátterében. Független teljesítménytesztek alapján a Sun ONE Application Server 7 legalább 45 százalékkal gyorsabb, mint a BEA és az IBM JAX-RPC-t használó webes szolgáltatások esetén. A Sun saját belső tesztjei szintén azt mutatják, hogy a Sun ONE több mint 50 százalékkal gyorsabb az IBM WebSphere-nél JSP-k, Servletek, és JDBC esetén.

A webes szolgáltatások készítésére és újrafelhasználására szolgáló Sun ONE Studio for Java, Enterprise Edition 4.1 integrált fejlesztési környezettel való szoros integráció és a Sun ONE Application Framework 2.0 előre elkészített komponensei lényegesen felgyorsítják a Java alapú webes szolgáltatások fejlesztését és növelik a fejlesztők termelékenységét.

Mivel a termék új architektúrája a J2EE 1.3 platform referencia-megvalósításából származó futtatói környezetre épül, a Sun ONE Application Serverhez készített alkalmazások egyszerűen futtathatók bármilyen J2EE technológia alapú alkalmazásszerveren. Az alkalmazások a különböző J2EE implementációk közötti hordozhatóságának tesztelésére a Java Application Verification Kit for the Enterprise (Java AVK Enterprise) eszköz használható.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom