Connect with us

technokrata

Tovább növelt biztonság az új Novell GroupWise 6.5-ben – letölthető bétaverzió

Dotkom

Tovább növelt biztonság az új Novell GroupWise 6.5-ben – letölthető bétaverzió

A Novell GroupWise 6.5 lehetővé teszi a levélszemét központi kiszűrését és az e-mailben terjedő vírusok kiírtását, emellett használatával az egyre népszerűbb azonnali üzenetküldő szolgáltatások biztonságos helyen, a cég tűzfala mögött maradnak.

Az áttervezett felhasználói felületet segítségével a felhasználók könnyebb és barátibb felületen keresztül kezelhetik a címjegyzéket – bármikor, bárhonnan hozzáférve a csoportmunka eszközökhöz, a Weben, PDA-n vagy telefonon keresztül.

Annak érdekében, hogy az ügyfelek elkerüljék a levélszemét, a vírusok és más biztonsági fenyegetések okozta veszélyeket, a Novell a Novell GroupWise 6.5 kibocsátásával tovább növeli a csoportmunka biztonságát. A Novell címtáralapú és platformfüggetlen hálózati infrastruktúra megoldások (Novell Nterprise) családjába tartozó GroupWise 6.5 az ügyfelek számára lehetővé teszi az egyre népszerűbb azonnali üzenetküldő (instant messaging – IM) kommunikáció tűzfal mögötti bonyolítását is, ezzel az alkalmazottak azonnali üzenetküldő eszközökkel folytatott beszélgetéseit a cégen belül, a jogosulatlan figyelő szemektől elrejtve valósítja meg.

“Több mint 34 millió felhasználónk támaszkodik a GroupWise rendszer biztonságára a munkatársakkal, ügyfelekkel és partnerekkel folytatott mindennapi kommunikáció során. Az amúgy is biztonságos rendszer pedig most még biztonságosabb lett.” – mondta Doug Knight, a Novell hálózati infrastruktúra termékekért felelős alelnöke. “A biztonság növelése mellett átterveztük a felhasználói felületet, így a GroupWise 6.5 ügyfelek könnyebben és intuitívabb felületen keresztül kezelhetik a címjegyzéket, prioritásokat és munkaterhelést amellett, hogy bármikor elérhetik információikat egy webböngészőn vagy PDA-n keresztül. Tény, hogy a GroupWise felhasználói bázisa 30 százalékkal növekedett 2000 és 2001 között. Ennek oka pedig az, hogy a Novell nemcsak ígéri, hanem biztosítja is ügyfeleinek az általuk igényelt biztonságot, és az informatikai befektetéseik gyors megtérülését.”

A GroupWise e-mail, naptár, címjegyzék, dokumentumkezelő és ütemezési szolgáltatásokat biztosít több hálózati operációs rendszeren is, többek között Novell NetWare és Windows NT/2000 platformokon. A címtáralapú és platformfüggetlen hálózati infrastruktúra-szolgáltatások (Novell Nterprise) részeként a GroupWise a felhasználók számára hozzáférést biztosít a szükséges információkhoz asztali és laptop számítógépeken, mobiltelefonokon, PDA-kon és RIM eszközökön keresztül is.

Richard Owrey, a világ egyik legnagyobb acélgyártója, az Ellwood Group rendszerigazgatója a következőket nyilatkozta: “Legtöbb irodánkban a GroupWise az egyetlen csoportmunka eszköz, melyet valaha használtak. Egyik irodánkban azonban áttértünk a Microsoft rendszerről GroupWise rendszerre, ennek eredményeképp hihetetlen módon megnőtt a rendszer megbízhatósága és stabilitása. A vírusok érkezése és elterjedése teljes mértékben megszűnt a GroupWise bevezetésével. Enélkül napokat, sőt heteket töltöttünk a takarítással. A GroupWise stabilizálta rendszerünket anélkül, hogy helyi támogatást kellett volna nyújtanunk – a rendszer magától fut.”

A GroupWise 6.5 2003 első negyedévében lesz elérhető, a publikus bétaverzió pedig már most ingyenesen letölthető a kapcsolódó linkeknél található weboldalról.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle