Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP személyi rendszerek (PSG) szegmensének eredményei

Dotkom

A HP személyi rendszerek (PSG) szegmensének eredményei

A HP személyi rendszerek szegmense (Personal Systems Group, PSG) több mint 50 százalékkal csökkentette üzemi veszteségét az előző negyedévhez képest.

A személyi rendszerek szegmense jól teljesített a negyedik negyedévben: 56 százalékkal sikerült mérsékelnie üzemi veszteségét az előző negyedévhez képest, 4,3 hétre csökkentette értékesítési csatornáinak készletforgási idejét, tovább növelte disztribúciós tevékenységének hatékonyságát és megerősítette a HP vezető innovátori pozícióját.

Az üzleti és magánfelhasználói PC-ket, munkaállomásokat, noteszgépeket, kézi eszközöket és DVD+RW meghajtókat forgalmazó PSG 5,1 milliárd dolláros összesített árbevétele az előző negyedévhez képest 6 százalékos javulást, éves viszonylatban pedig 6 százalékos visszaesést mutat.

A magánfelhasználói PC-k értékesítése az elmúlt három hónaphoz képest 16 százalékkal emelkedett, az elmúlt év megfelelő időszakához viszonyítva pedig 13 százalékkal csökkent. Az üzleti PC-k forgalmazása terén negyedéves szinten 3 százalékos bővülés, 12 hónapra vetítve pedig stagnálás volt megfigyelhető.

A PSG üzemi nyereséghányada -1,7 százalék, szemben az előző három hónap -4,2 illetve a tavalyi negyedik negyedév -7,0 százalékos adatával. A nyereséghányad éves szintű javulása részben az értéknövelő célok teljesítése terén elért töretlen előrehaladást mutatja.

Az amerikai kontinensen a közvetlen értékesítési csatorna realizálta az összesített szállítások 27, és az üzleti PC-eladások 46 százalékát. Ezen túlmenően, az értékesítési csatorna globális készletforgási idejét az üzleti termékek esetében 3,0, a magánfelhasználói termékeknél pedig 6,3 hétre sikerült csökkenteni – ez a szint jó indulást biztosít az év végi bevásárlószezonhoz. November 1-én a HP elindította az Egyesült Államokban teljes termék- és szolgáltatásportfolióját lefedő partnerONE programját, amely több mint 40 régi partnerkezdeményezést fog egyetlen, egyszerű és hatékony program keretében össze.

Az IDC harmadik naptári negyedévre vonatkozó adatai szerint a HP PC-üzletágának növekedése negyedéves szinten meghaladta az Egyesült Államokra jellemző átlagot, és a vállalatnak egy százalékponttal sikerült növelnie értékesítési darabszámok alapján számított piaci részesedését az USA-ban. A HP nemrég ebben a szegmensben is új, innovatív termékeket dobott piacra: köztük a Tablet PC-t, a Media Center PC-t, új kialakítású és árfekvésű iPAQ zsebszámítógépeket, minden idők első mobil munkaállomását, két UNIX, Windows és Linux operációs rendszereket támogató Itanium 2-alapú munkaállomást, valamint több új monitort.

A PSG négy – egyenként átlagosan több mint 65 millió dollár értékű – jelentős szerződést kötött az elmúlt negyedévben. Több mint 100 millió dollár értékben 200.000 asztali gépet és támogatási szolgáltatásokat szállít Kolumbia legnagyobb közszolgáltató vállalatának új kommunikációs szolgáltatásához; 40.000 PC-vel szereli fel a Home Depot 1456 USA-beli egységét az üzletlánc működési hatékonyságának, ügyfélszolgálati színvonalának és dolgozói képzési programjának továbbfejlesztése érdekében; HP iPAQ gépeket biztosít az New York-i Tőzsde új, vezeték nélküli rendelésmenedzselő rendszerének kiépítéséhez; és több éven keresztül asztali és noteszgépekkel, szerverekkel és nyomtatókkal látja el a Staples szervezeti egységeit.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés