Connect with us

technokrata

Kelendő a Nobel-díjas Sorstalanság: rekordok dőltek meg a Fókusz Online weboldalán

Dotkom

Kelendő a Nobel-díjas Sorstalanság: rekordok dőltek meg a Fókusz Online weboldalán

Kertész Imre könyvének köszönhetően mindenkori rendelési és látogatottsági rekordok dőltek meg a Fókusz Online weboldalán.

Októberben Kertész Imre nemzetközi elismerésének és Nobel-díjat érő könyve sikerének köszönhetően az [origo] oldalain elérhető Fókusz Online internetes könyváruház új rendelési és értékesítési rekordot könyvelhetett el. Az október havi forgalom több mint négyszerese volt a 2001. októberi értéknek, és az oldal látogatottsága is meghaladta a havi négyszázezret. A mű sikere jelentősen hozzájárulhat az internetes könyvforgalmazás terjedéséhez. A Fókusz Online az év végi szokásos karácsonyi akciókon túl újabb meglepetéssel szolgál: Kertész Imre díszkötésben megjelenő sikerkönyvének első ötszáz számozott példányához csak a cég internetes oldalain juthatnak hozzá a vásárlók, 5 számozott példány pedig jótékonysági árverésen kerül kikiáltásra.

December a karácsonyi ajándékozás miatt a könyvszakma számára kiemelkedő hónap, ezért különös figyelmet érdemel, hogy idén a Fókusz Online értékesítési adatai már októberben meghaladták a múlt év decemberi forgalmat, a rendelések darabszámát tekintve pedig majdnem kétszer annyi könyvet vásároltak a weboldalon, mint az előző év utolsó hónapjában.

A Fókusz Online az idei évben a szokásos karácsonyi akciókon túl – ingyenes házhozszállítás illetve ingyenes díszcsomagolás – most új meglepetéssel szolgál látogatóinak: a Nobel-díj átadásának napján, 2002. december 10-én egy kötetben, díszkiadásban megjelenő három Kertész regény – a Sorstalanság, A kudarc, és a Kaddis a meg nem született gyermekért – első ötszáz számozott példánya kizárólag e weboldalon jegyezhető elő.

További lehetőség a gyűjtők számára, hogy a kötet öt példányát, a 100., 200., 300., 400. és 500. számúakat árverésen licitálással lehet megszerezni. A befolyt összeget a Magvető Kiadó jótékonysági célokra, többek között a Holocaust idején életmentést folytató “Igazak” megsegítésére, idős, beteg emberek támogatására, beteg gyermekek megsegítésére fordítja.

A Fókusz Online októberi forgalma több mint négyszerese volt az előző év októberi adatoknak, e jelentős növekedés közel egyharmadát Kertész Imre Sorstalanság című könyve iránti érdeklődés eredményezte. A könyv olyannyira sikeres, hogy csak ebből a műből október folyamán több példány fogyott, mint amennyit múlt év decemberében az összes könyvből vásároltak a weboldal látogatói. A vállalat szerint a kiugróan sikeres és sok érdeklődőt vonzó könyvek igen fontosak az olvasás internetes népszerűsítéséhez, hiszen az ezeket kereső – és erre az Internetet is igénybe vevő – olvasók megtalálják és megismerik a Weben elérhető ilyen jellegű oldalakat.

A Kertész-könyv utánnyomását és a díszkötéses példányok megjelenését követően az újabb rendelési rohamnak köszönhetően a 2002. decemberi forgalom akár háromszorosa is lehet a múlt év decemberinek. A könyv iránti eddigi érdeklődés az oldal látogatottságát is jelentősen megnövelte, az október havi oldalletöltések száma meghaladta a négyszázezret, ami átlagosan napi tízezer oldalletöltést jelent, és nem egy esetben a napi 30 ezret is megközelítette.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle