Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kelendő a Nobel-díjas Sorstalanság: rekordok dőltek meg a Fókusz Online weboldalán

Dotkom

Kelendő a Nobel-díjas Sorstalanság: rekordok dőltek meg a Fókusz Online weboldalán

Kertész Imre könyvének köszönhetően mindenkori rendelési és látogatottsági rekordok dőltek meg a Fókusz Online weboldalán.

Októberben Kertész Imre nemzetközi elismerésének és Nobel-díjat érő könyve sikerének köszönhetően az [origo] oldalain elérhető Fókusz Online internetes könyváruház új rendelési és értékesítési rekordot könyvelhetett el. Az október havi forgalom több mint négyszerese volt a 2001. októberi értéknek, és az oldal látogatottsága is meghaladta a havi négyszázezret. A mű sikere jelentősen hozzájárulhat az internetes könyvforgalmazás terjedéséhez. A Fókusz Online az év végi szokásos karácsonyi akciókon túl újabb meglepetéssel szolgál: Kertész Imre díszkötésben megjelenő sikerkönyvének első ötszáz számozott példányához csak a cég internetes oldalain juthatnak hozzá a vásárlók, 5 számozott példány pedig jótékonysági árverésen kerül kikiáltásra.

December a karácsonyi ajándékozás miatt a könyvszakma számára kiemelkedő hónap, ezért különös figyelmet érdemel, hogy idén a Fókusz Online értékesítési adatai már októberben meghaladták a múlt év decemberi forgalmat, a rendelések darabszámát tekintve pedig majdnem kétszer annyi könyvet vásároltak a weboldalon, mint az előző év utolsó hónapjában.

A Fókusz Online az idei évben a szokásos karácsonyi akciókon túl – ingyenes házhozszállítás illetve ingyenes díszcsomagolás – most új meglepetéssel szolgál látogatóinak: a Nobel-díj átadásának napján, 2002. december 10-én egy kötetben, díszkiadásban megjelenő három Kertész regény – a Sorstalanság, A kudarc, és a Kaddis a meg nem született gyermekért – első ötszáz számozott példánya kizárólag e weboldalon jegyezhető elő.

További lehetőség a gyűjtők számára, hogy a kötet öt példányát, a 100., 200., 300., 400. és 500. számúakat árverésen licitálással lehet megszerezni. A befolyt összeget a Magvető Kiadó jótékonysági célokra, többek között a Holocaust idején életmentést folytató “Igazak” megsegítésére, idős, beteg emberek támogatására, beteg gyermekek megsegítésére fordítja.

A Fókusz Online októberi forgalma több mint négyszerese volt az előző év októberi adatoknak, e jelentős növekedés közel egyharmadát Kertész Imre Sorstalanság című könyve iránti érdeklődés eredményezte. A könyv olyannyira sikeres, hogy csak ebből a műből október folyamán több példány fogyott, mint amennyit múlt év decemberében az összes könyvből vásároltak a weboldal látogatói. A vállalat szerint a kiugróan sikeres és sok érdeklődőt vonzó könyvek igen fontosak az olvasás internetes népszerűsítéséhez, hiszen az ezeket kereső – és erre az Internetet is igénybe vevő – olvasók megtalálják és megismerik a Weben elérhető ilyen jellegű oldalakat.

A Kertész-könyv utánnyomását és a díszkötéses példányok megjelenését követően az újabb rendelési rohamnak köszönhetően a 2002. decemberi forgalom akár háromszorosa is lehet a múlt év decemberinek. A könyv iránti eddigi érdeklődés az oldal látogatottságát is jelentősen megnövelte, az október havi oldalletöltések száma meghaladta a négyszázezret, ami átlagosan napi tízezer oldalletöltést jelent, és nem egy esetben a napi 30 ezret is megközelítette.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés