Connect with us

Hazai kulturális javak a digitális világban – pályázat

Dotkom

Hazai kulturális javak a digitális világban – pályázat

eVilág: digitális tartalom és kultúra – hazai kulturális javak a digitális világban.

November 22-éig adhatják le pályázatukat a nemzeti kulturális értékeink digitális megörökítésére vállalkozó jelentkezők az Informatikai és Hírközlési Minisztériumnál.

Az IHM képviselői hangsúlyozták, hogy a pályázattal nyújtandó támogatás célja nemzeti kulturális értékeink megörökítésének elősegítése és az elektronikus világban történő megjelenítése. Célja továbbá a határon túli magyarság kulturális támogatása és a hazai nemzeti kisebbségek kultúramegőrzésének elősegítése az EU integráció jegyében.

A Digitális kultúra program keretében magyarországi levéltárak, országos múzeumok, szakmúzeumok, megyei, területi és tematikus múzeumok, egyházi gyűjtemények pályázhatnak az intézmények kezelésében lévő nemzeti kulturális javak elektronikus feldolgozásának (Interneten történő megjelenítésre alkalmas digitális verzió előállításának) megvalósítására, valamint a már feldolgozott tartalmak hozzáférhetővé tételére az Interneten vagy az intézményben az odalátogatók számára. Egy pályázó által elnyerhető támogatás maximum 20 millió forint.

A Digitális kultúra térnyerésének támogatása program keretében olyan nonprofit szervezetek, költségvetési intézmények és felsőfokú oktatási intézmények pályázhatnak új kiadványok elektronikus és/vagy nyomdai úton történő elkészítésére, amelyek már rendelkeznek saját, az információs társadalom térnyerését elősegítő kiadványokkal, sorozatokkal, műsorokkal.

A Határon túli magyar kultúra digitalizálása program keretében a Magyarországon bejegyzett civil valamint non-profit szervezetek pályázhatnak, melyek vállalják a határon túli magyar kulturális értékek digitális feldolgozását és elektronikus vagy nyomdai úton történő közzétételét, terjesztését. A pályázaton elnyerhető támogatás maximális összege 8 millió forint.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom