Connect with us

technokrata

ASUS L2000E – mobil Celeron processzorral

Dotkom

ASUS L2000E – mobil Celeron processzorral

Az ASUS ezen noteszgépében egy mobil Celeron processzor foglalja el a központi helyet – többek között így tartva a lehető legalacsonyabb szinten az árat.

A másfél gigaherzes mobil Celeron processzor egy SIS650-es chipkészlettel rendelkező alaplapban helyezkedik el. A CPU mellé 128 MB-nyi DDR SDRAM került, a noteszgép háttértára pedig egy 20 GB kapacitású merevlemez. Természetesen optikai meghajtó is megtalálható az L2000E-ben: ez alapkiépítettségben egy DVD-ROM, de lehetőség van egy kombó meghajtó (DVD/CD-RW – 8x8x4x24) beépítésére is az alapeszköz helyett. Kijelzője 14 colos, mely maximálisan XGA felbontásra képes.

Integrált modemmel és hálózati vezérlővel is rendelkezik, illetve hangkártyával is ellátták. Kimeneteit tekintve két darab FireWire (IEEE1934) port, két darab 2.0-s USB port, egy soros és egy párhuzamos port, egy PS/2 csatlakozó és egy infraport található az L2000E-n. A floppy meghajtóval is rendelkező mobil számítógép lítium-ionos akkumulátoráról körülbelül 2-2,5 órán keresztül üzemképes.

Természetesen lehetőség van egy izmosabb kivitel vásárlására is, amennyiben ezt a leendő tulajdonos pénztárcája megengedi: egyrészt a már fent említett kombó meghajtóval lehet bővíteni a noteszgépet, de a processzor cseréjére is lehetőség van. Így a teljesítményben többre képes változat már egy 1,7 GHz-es mobil P4-est, 256 MB-nyi DDR SDRAM-ot és egy 40 GB-os merevlemezt is magában foglalhat.

A körülbelül 3,4 kilogramm tömegű noteszgép már hazánkban is kapható a hivatalos viszonteladóknál.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák