Connect with us

technokrata

A Sun megduplázta eredményét a legnagyobb 500 szuperszámítógép listáján

Dotkom

A Sun megduplázta eredményét a legnagyobb 500 szuperszámítógép listáján

Több mint kétszeresére nőtt a Sun berendezések száma a listában – az eredmények oroszlánrészét Sun Fire 15K szerverek teszik ki.

Rendkívüli növekedést ért el a Sun Microsystems a nagyteljesítményű műszaki számítástechnikai (HPTC) piacon, mivel az idei „Top 500”-as szuperszámítógép-listán 88 ügyféllel büszkélkedhet a cég, szemben a júniusi lista még csak 37 bejegyzésével. Miközben az IBM és a HP egyenként több mint 30 rendszert veszítettek a listán, a Sun bőven megduplázta eredményét és immár a harmadik helyet foglalja el, megelőzve az SGI-t.

Ezek az eredmények jól tükrözik a Sun rendkívüli növekedését a HPTC (High Performance Technical Computing) piacon az elmúlt hat évben, hiszen jelenleg az 500 legnagyobb szervezet 18 százaléka alapozza rendszereit Sun hardverre és szoftverre. Különösen sikeres a Sun Fire 15K szerver a HPTC piacon, mivel az 500-as lista Sun bejegyzéseinek több mint 90 százaléka UltraSPARC III processzorokra épülő, Solaris operációs rendszert futtató Sun Fire 15K szerver.

Az IDC szerint a Sun gyorsabban növelte piaci részesedését a nagyteljesítményű műszaki számítástechnikai piacon, mint bármely más gyártó, 1996 óta mintegy 20 százalékkal. A cég innovatív HPTC technológiák – például grid-feldolgozás és HPC clusterszoftverek – kifejlesztésével igyekszik tovább javítani piaci eredményeit.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle