Connect with us

Processzorárak – mennyibe kerül majd az Intel következő generációs processzora?

Dotkom

Processzorárak – mennyibe kerül majd az Intel következő generációs processzora?

Az Intel egy ideje már fejleszti a következő generációs, noteszgépekbe szánt processzorokat. A Banias mellett azonban körülbelül már azt is sejteni lehet, mi lesz a jövé évi menetrend a mobil CPU-k terén.

Az alacsony feszültségen működő (és így alacsony energiaigénnyel rendelkező), 1,1 GHz-es Banias várhatóan március környékén jelenik majd meg, körülbelül 260 dollár körüli áron. Ennél csak alig valamivel lesz olcsóbb az ultraalacsony energiaigénnyel rendelkező változat – a 900 MHz-es, ezen kategóriába sorolható Banias becsült ára 240 dollár környékén fog majd tartózkodni megjelenésekor.

Természetesen (egyelőre) nem marad folytatás nélkül a többi processzortípus sem – ez alól egyetlen kivétel a P III-M, amelyet az Intel már kifutó szériának tart. A noteszgépekbe szánt Celeron processzorok a következő év harmadik negyedére elérik a 2,4 GHz-es órajelet – ez azonban még mindig 400 MHz-es FSB-t és 128 KB-os L2 cache-t jelent. Ezen Celeronok által igényelt feszültség 1,525 V lesz.

A mobil P4-es a jövő év elején már eléri a 2,4 GHz-et, míg a második negyedévben a két és fél gigaherzes Pentium 4-M CPU is kapható lesz. A harmadik negyedév pedig magával hozza a 2,6 GHz-es P4-M-et – ebből is látszik, hogy ezen a téren nagy változások nem várhatók.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom