Connect with us

Hirdetés

technokrata

Presario 3005US: kategóriája legolcsóbb noteszgépe

Dotkom

Presario 3005US: kategóriája legolcsóbb noteszgépe

Az egyesült HP-Compaq noteszgépei között új sorozat jelentkezik: a hamarosan elérhető mobil számítógép versenytársait árban messze maga mögé utasítja.

A Compaq Presario 3005US noteszgépektől (egyelőre) szokatlanul nagy, 16 colos képátlóval rendelkezik (maximális felbontása 1280×1024 pixel). Ugyan a mobilitás hátrányára válik a kijelző növelése, s az árban is nagyon érezteti hatását egy ekkora LCD, mégis azt jósolják az elemzők, hogy egyre több ekkora képátlójú kijelzővel felszerelt notebook lát majd napvilágot.

Némileg ellensúlyozni képes az árat az asztali processzor használata: az Intel Pentium 4-es CPU-jának 2 GHz-es változata dolgozik a Presario-ban. Az izmos processzort fél gigabyte-nyi, azaz 512 MB operatív tár szolgálja ki adatokkal. Nem lehet panasz a noteszgép háttértárára sem, az egyesült HP-Compaq új üdvöskéje ugyanis egy 40 GB-os kapacitású merevlemezt tartalmaz magában. Ha netalán mégis túl sok adat gyűlt volna össze, akkor a beépített DVD/CD-RW optikai meghajtó segítségével gyorsan archiválhatók a fontos anyagok.

A hamarosan megnyíló őszi Comdexen jelenik meg először a noteszgép, amelynek ára 1900 dollár lesz – ezzel a HP jelentősen alá tudott vágni konkurenseinek. A Toshiba hasonló kategóriába tartozó Satellite 1955-S803-as modelljénél 900 dollárral, a Sony Vaio PCG-GRV550-esnél 200 dollárral olcsóbb a Presario 3005US.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés