Connect with us

technokrata

Karórába épített Palm PDA a Fossiltól

Dotkom

Karórába épített Palm PDA a Fossiltól

Az amerikai óragyártó Fossil a Las Vegas-i Comdex kiállításon bemutatja első karórába épített Palm kéziszámítógépét.

A PalmSource, a Palm kéziszámítógépek operációs rendszereit fejlesztő cég immár 11 cégnek értékesítette a Palm OS licencelési jogát. A vásárlók közé tartozik a Handspring, a Sony és a Symbol Technologies. Legutolsó ügyfele az amerikai óragyár, a Fossil, mely az idei Comdex kiállításon bemutatja első Palm OS-szel felszerelt karóráját. Donald Brewer, a Fossil technológiai elnökhelyettese elmondta, hogy az egyelőre “wristPDA with Palm OS” néven emlegetett karóra 2003 májusa körül kerül majd piacra.

Az óra kijelzője 1 col átmérőjű (körülbelül 2,5 cm), az operációs rendszer Palm OS 4.1. Az órában helyet kapott még egy infravörös port valamint egy USB csatlakozó. Az óra lelke egy 33 MHz-es DragonBall processzor, melyet 2 MB-os tárhely egészít ki. A kijelző 160×160 képpont megjelenítésére képes, 16 szürkeárnyalatot ismer. Az áramellátásról egy beépített lítium-ion akkumulátor gondoskodik, mely 4 napos működést biztosít napi félóra használat mellett.

Az óra 35x51x12,5 mm-es méretével nem nevezhető kecses darabnak. Súlya 162 gramm, ára 300 dollár körül várható.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle