Connect with us

technokrata

A Toshiba noteszgépe a konkurens termékek előtt jár

Dotkom

A Toshiba noteszgépe a konkurens termékek előtt jár

A Toshiba új, a következő hónapban megjelenő noteszgépei dual-band Wi-Fi-re is képesek lesznek.

Hamarosan elkezdődik az őszi Comdex, ahol a Toshiba is szolgáltat majd meglepetéseket: a többek közt noteszgépekkel is foglalkozó távol-keleti cég akkor tervez további részleteket elárulni új Satellite Pro noteszgépeiről. Egyelőre annyit lehet csak tudni, hogy ezen mobil PC-k képesek lesznek kihasználni az úgynevezett dual-band Wi-Fi-t.

Mit is jelent ez? Azt, hogy az új Satellite Pro noteszgépek közel 100 méteres körzeten belül képesek lesznek egymással kommunikálni; akár a 802.11b (11 mbps), akár a 802.11a (54 mbps) technológiát használva. Így lehetőség esetén kihasználható a gyorsabb adatátviteli sebességre képes 802.11a szabvány is, míg alapértelmezett helyzetben a sokkal jobban elterjedt, de lassabb 802.11b standardon keresztül zajlik a kommunikáció.

A Toshiba mérnökei szerint ez az első lépés, három éven belül már mindegyik noteszgép képes lesz a 802.11a standardot használni. Sőt, akkorra megjelennek az első trial-bandos modellek is, amelyek a fenti két szabványon kívül még a 802.11g formátum kezelésére is képesek lesznek (ezen standard a legújabb és – szemben az a változattal – kompatibilis a b standarddal). Az útban álló akadályt egyedül a költségek jelentik, technológiai korlátai nincsenek az újabb formátumok használatának.

Hasonló konkurens termékek csak a jövő év elején jelennek majd meg, mivel a többi gyártó a Toshibához képes le van maradva a dual-bandos modulok fejlesztésében. A Toshiba modulja egyébként 100 dollárnál is kevesebbe fog kerülni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle