Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Toshiba noteszgépe a konkurens termékek előtt jár

Dotkom

A Toshiba noteszgépe a konkurens termékek előtt jár

A Toshiba új, a következő hónapban megjelenő noteszgépei dual-band Wi-Fi-re is képesek lesznek.

Hamarosan elkezdődik az őszi Comdex, ahol a Toshiba is szolgáltat majd meglepetéseket: a többek közt noteszgépekkel is foglalkozó távol-keleti cég akkor tervez további részleteket elárulni új Satellite Pro noteszgépeiről. Egyelőre annyit lehet csak tudni, hogy ezen mobil PC-k képesek lesznek kihasználni az úgynevezett dual-band Wi-Fi-t.

Mit is jelent ez? Azt, hogy az új Satellite Pro noteszgépek közel 100 méteres körzeten belül képesek lesznek egymással kommunikálni; akár a 802.11b (11 mbps), akár a 802.11a (54 mbps) technológiát használva. Így lehetőség esetén kihasználható a gyorsabb adatátviteli sebességre képes 802.11a szabvány is, míg alapértelmezett helyzetben a sokkal jobban elterjedt, de lassabb 802.11b standardon keresztül zajlik a kommunikáció.

A Toshiba mérnökei szerint ez az első lépés, három éven belül már mindegyik noteszgép képes lesz a 802.11a standardot használni. Sőt, akkorra megjelennek az első trial-bandos modellek is, amelyek a fenti két szabványon kívül még a 802.11g formátum kezelésére is képesek lesznek (ezen standard a legújabb és – szemben az a változattal – kompatibilis a b standarddal). Az útban álló akadályt egyedül a költségek jelentik, technológiai korlátai nincsenek az újabb formátumok használatának.

Hasonló konkurens termékek csak a jövő év elején jelennek majd meg, mivel a többi gyártó a Toshibához képes le van maradva a dual-bandos modulok fejlesztésében. A Toshiba modulja egyébként 100 dollárnál is kevesebbe fog kerülni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés