Connect with us

technokrata

A Roxio megveszi a Napstert

Dotkom

A Roxio megveszi a Napstert

A néhai sikercég romjai több mint 5 millió dollárt érnek még.

A kaliforniai Santa Clara-ban található, leginkább CD-író programjairól ismert Roxio cég vételi ajánlatott tett az immár romokban heverő Napster cégre. Az ajánlat szerint 5 millió dollárt és 100.000 db saját részvényt fizetnének a néhai elsőszámú file-csere program tulajdonosainak (a Roxio részvény jelenleg 3 dollár körül mozog). Az üzlet azonban csak akkor jöhet létre, ha a Napster delaware-i csődbiztosa is jóváhagyja. Ebben az esetben már november 27-én megköttethetik a szerződés.

Chris Gorog, a Roxio vezetője szerint a Napster megvétele megerősítené a Roxio pozícióját a média világában. Gorog egyelőre nem nyilatkozott a cég szándékairól a Napsterrel kapcsolatban, mint elmondta, amennyiben az üzlet létrejön, tájékoztatják a nyilvánosságot pontos terveikről.

A Roxio többek között az Easy CD Creator programjáról ismert. A cég leginkább a Napster technológiai szabványai iránt érdeklődik, így a Napster összes jogát meg is vásárolják. A Napster jelenleg is folyó bírósági ügyei és kötelezettségei pedig maradnak a korábbi tulajdonosnál.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle