Connect with us

technokrata

Újabb vádak a Microsoft ellen

Dotkom

Újabb vádak a Microsoft ellen

Bár az amerikai per az óriáskonszern számára meglehetősen enyhe szankciókkal zárult, az Európai Unióban még nem zárták le a Microsoft-aktát, sőt a konkurencia újabb vádakat hozott fel a redmondi óriás ellen.

A Microsoft legnagyobb konkurensei újabb panaszokat nyújtottak be az Európai Unió versenyhivatalánál. Az új vádak szerint a Microsoft az operációs rendszerek piacán élvezett monopolhelyzetével visszaélve a mobiltelefon-piacon is hasonló pozícióba próbál kerülni.

A Wall Street Journal információi szerint a vádpontok között szerepel a Microsoft e-mailszerver programjának, az Exchange 2000-nek a következő verziója is (jelenleg Titanium kódnéven említik). A Titanium állítólag csak azokkal az okostelefonokkal (smartphone) képes majd optimálisan kommunikálni, amelyeken a Microsoft Smartphone 2002 operációs rendszer fut. A vádak kivizsgálása továbbra is folyik az EU hivatalában, 2003 első negyedévében várhatóan megszületik a döntés.

Az Európai Uniónál a Microsoft elleni pert 2000. augusztusában indították el, melyet 2001. augusztusában újabb pontokkal egészítettek ki.

A nemrég lezárult amerikai per reménnyel kecsegteti a Microsoftot, ugyanis ennek eredményeképpen gyakorlatilag csak a Microsoft eladási csatornáit szankcionálták, mely a konkurencia számára valamivel nagyobb mozgásteret enged.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle