Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft: visszatekintés az elmúlt egy évre, a biztonság előtérbe helyezésének tükrében

Dotkom

Microsoft: visszatekintés az elmúlt egy évre, a biztonság előtérbe helyezésének tükrében

Még az év elején jelentette be Bill Gates, hogy cégének nagy szüksége van jóval biztonságosabbá tenni operációs rendszereit, hiszen a felhasználók bizalma kezdett drámai mértékben megrendülni a Windowsokkal szemben.

A Microsoftnál egyértelmű sikerként értékelték azt a közel egy évet, amit elsősorban a biztonságosabb szoftverek írására, a korábbi hibák kiküszöbölésére fordítottak. Ismeretes, hogy Bill Gates még januárban kifejtette a redmondi cég többi munkatársa és egyúttal az egész világ számára, hogy új időszámítás kezdődött a Microsoftnál: sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a biztonság kérdésére.

Ennek egyik folyománya volt a hibajelentő szoftver létrehozása, melynek révén önkéntesek is segíthették a szoftveróriás munkáját. A bejelentésekből kiderült, hogy a biztonsági hibák 1 százaléka felelős a rendszerproblémák 50 százalékáért, és az első 20 legfontosabb hiányosság már az összes probléma 80 százalékát lefedi.

Persze ez a folyamat nem járt áldozatok nélkül: a cég a bejelentés után felfüggesztette épen futó fejlesztéseinek nagy részét, és programozóit valamint a projektekben résztvevő többi munkatársát átképezte. Így közvetve és közvetlenül hozzávetőleg 100 millió dollárjába került a redmondi cégnek ez a lépés.

Ezzel összhangban a következő generációs szerver operációs rendszer, a .Net Server megjelenése is késlekedik, melynek egyik legfontosabb oka pont a biztonság kérdése. Ugyanakkor a régebbi operációs rendszerek közül már a Windows 95-öt sem támogatja a Microsoft, így ha kiderül egy újabb hiba ezen OS alatt, akkor az már minden bizonnyal javítás nélkül marad.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés