Connect with us

Hirdetés

technokrata

Matáv: nemzetközi eredmények a harmadik negyedben

Dotkom

Matáv: nemzetközi eredmények a harmadik negyedben

A hazai távközlési szolgáltató nemzetközi forgalmi bevételei csökkentették a csoport eredményeit a harmadik negyedben.

A Matáv nemzetközi szegmensének bevételei 11,3%-kal 49,8 milliárd forintra nőttek az év első kilenc hónapban. (A Matáv többségi részesedéssel rendelkezik a MakTelt, Macedónia kizárólagos vezetékes és mobil szolgáltatóját irányító Stonebridge Communications AD-ben.) Az EBITDA ráta stabil maradt az időszak során és 52,7%-ot ért el.

Az előfizetési és belföldi forgalmi bevételek növekedtek a forgalom és az árak emelkedésének következtében, a nemzetközi forgalmi bevételek ugyanakkor csökkentek. A mobilbevételek az előfizetői bázis szélesedésének és a magasabb áraknak köszönhetően növekedtek. Az értékcsökkenési leírás és amortizáció (28,8%-kal) 9,4 milliárd forintra nőtt a magasabb eszközállomány következtében.

A harmadik negyedév végére a vezetékes vonalsűrűség Macedóniában 28%-ot ért el, a mobilpenetráció pedig 16%-ot. Az előfizetői kör minden üzleti szegmensben tovább szélesedett.

A vezetékes előfizetők száma 582.139-re nőtt, ami 7,5%-kal magasabb az egy évvel korábbinál. Ezen belül az analóg előfizetők száma 6,4%-kal 561.739-re nőtt, az ISDN-csatornák száma viszont jelentős mértékben, 47,9%-kal, 20.400-ra emelkedett. A mobil-előfizetők száma 82,9%-kal, 319.337-re nőtt. Az Internet-előfizetők száma 2002 szeptember végén 29.455 volt.

Straub Elek elnök-vezérigazgató elmondta: “Örömmel látjuk, hogy minden üzleti szegmensünkben bevétel- és EBITDA- növekedés tapasztalható. Nemzetközi leányvállalatunk (MakTel) jelentős mértékben hozzájárult a csoport eredményeihez. Várakozásaink szerint a Matáv Csoport bevétel növekedése 2002-ben az erre az évre kitűzött és nyilvánosan meghirdetett célkitűzéseinkkel összhangban magas, egyszámjegyű tartományban lesz.”

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés