Connect with us

technokrata

Matáv: nemzetközi eredmények a harmadik negyedben

Dotkom

Matáv: nemzetközi eredmények a harmadik negyedben

A hazai távközlési szolgáltató nemzetközi forgalmi bevételei csökkentették a csoport eredményeit a harmadik negyedben.

A Matáv nemzetközi szegmensének bevételei 11,3%-kal 49,8 milliárd forintra nőttek az év első kilenc hónapban. (A Matáv többségi részesedéssel rendelkezik a MakTelt, Macedónia kizárólagos vezetékes és mobil szolgáltatóját irányító Stonebridge Communications AD-ben.) Az EBITDA ráta stabil maradt az időszak során és 52,7%-ot ért el.

Az előfizetési és belföldi forgalmi bevételek növekedtek a forgalom és az árak emelkedésének következtében, a nemzetközi forgalmi bevételek ugyanakkor csökkentek. A mobilbevételek az előfizetői bázis szélesedésének és a magasabb áraknak köszönhetően növekedtek. Az értékcsökkenési leírás és amortizáció (28,8%-kal) 9,4 milliárd forintra nőtt a magasabb eszközállomány következtében.

A harmadik negyedév végére a vezetékes vonalsűrűség Macedóniában 28%-ot ért el, a mobilpenetráció pedig 16%-ot. Az előfizetői kör minden üzleti szegmensben tovább szélesedett.

A vezetékes előfizetők száma 582.139-re nőtt, ami 7,5%-kal magasabb az egy évvel korábbinál. Ezen belül az analóg előfizetők száma 6,4%-kal 561.739-re nőtt, az ISDN-csatornák száma viszont jelentős mértékben, 47,9%-kal, 20.400-ra emelkedett. A mobil-előfizetők száma 82,9%-kal, 319.337-re nőtt. Az Internet-előfizetők száma 2002 szeptember végén 29.455 volt.

Straub Elek elnök-vezérigazgató elmondta: “Örömmel látjuk, hogy minden üzleti szegmensünkben bevétel- és EBITDA- növekedés tapasztalható. Nemzetközi leányvállalatunk (MakTel) jelentős mértékben hozzájárult a csoport eredményeihez. Várakozásaink szerint a Matáv Csoport bevétel növekedése 2002-ben az erre az évre kitűzött és nyilvánosan meghirdetett célkitűzéseinkkel összhangban magas, egyszámjegyű tartományban lesz.”

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle